- Vi trodde det var ei dokke russen hadde satt fyr på

- Mannen så ut til å ha blitt kneblet med et tøystykke, sier turgåeren som fant den døde mannen i Larvik.

POPULÆRT TUROMRÅDE: Like ved denne turstien fant turgåere et brennende lik. Ved siden av lå blant annet en delvis knust mobiltelefon og småpenger. Foto: PÅL TERJE STØTVIG
POPULÆRT TUROMRÅDE: Like ved denne turstien fant turgåere et brennende lik. Ved siden av lå blant annet en delvis knust mobiltelefon og småpenger. Foto: PÅL TERJE STØTVIGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| LARVIK/OSLO (Dagbladet.no): Larviks-politiet har iverksatt full drapsetterforskning i det idylliske turområdet i Bøkeskogen i kveld.

En person ble i 19-tida funnet død, brennende og kneblet bare noen meter fra en sti der mange i dag trente og gikk tur i det fine været. Politiet har tatt alle tilgjengelige mannskaper i bruk, men så langt er ingen personer pågrepet i saken.

Vestfoldpolitiet får bistand fra tekniske etterforskere fra Kripos på det svært spesielle åstedet.

Dagbladet snakket i kveld med mannen som først oppdaget den døde personen.

Trodde det var uskyldig russepåfunn
Vitnet, en lokal mann, var ute og gikk tur sammen med kjæresten og parets hund da de så to andre kvinnelige turgåere som hadde stoppet opp i utkanten av en liten gressbrann for å prøve å slukke.

- De sto og stampet med beina for å slukke, men hadde ennå ikke sett personen. Jeg gikk opp på forhøyningen ved stien, og litt ned i skråningen på motsatt side så jeg rett ned på det jeg trodde var en dukke, sier mannen.

Han så noe rødt i klærne til skikkelsen, og trodde en stund at det dreide seg om et russepåfunn kvelden før 1. mai.

- Det brant i kroppen, og ansiktet så først ikke ut som noe ansikt. Da jeg gikk forbi igjen så jeg hår på kroppen og brent hud, og at han hadde et tøystykke i munnen, kanskje en form for knebling. Da ringte vi opp brannvesenet igjen og sa at det trolig var en død person. Den første brannmannen på stedet sa det ikke var noen tvil, forteller det rystede vitnet til Dagbladet.

Han beskriver avdøde som en mann med normal kroppsbygning, som etter alt å dømme var påkledd.

Selve liket var ikke synlig fra veien, da det lå i en naturlig sekning i terrenget bak en forhøyning. Politiet har tidligere fått opplyst at avdøde lå i en form for sjakt, men dette skal ikke være riktig.

Fant knust mobiltelefon
Under forsøket på å slukke, oppdaget mannen også at det omlag en meter ovenfor liket lå flere gjenstander.

- Jeg så en delvis knust mobiltelefon, noen mynter og det som så ut til å være en grønn plastbeholder på rundt 20 ganger 30 centimeter som også var brent. Det kunne virke som liket hadde sklidd ned fra dette området, sier han.

På en pressebrief i kveld bekrefter politiet funnet av en smeltet bensinkanne og en mobiltelefon. De opplyser videre at mannen lå om lag ti meter opp i terrenget, og var ikke godt synlig fra turstien. De tror ikke mannen har ligget der lenge før brannen.

Det voksne kjæresteparet hadde i kveld ennå ikke helt tatt inn over seg det groteske synet som møtte dem.

- Det er helt sykt. Jeg forstår ikke at noe sånt kan skje her, dette er et koselig turområde, sier mannen til Dagbladet.
Han ønsker ikke å bli navngitt.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet i kveld blitt kontaktet av en rekke personer som har gjort interessante observasjoner i området, men det er ennå uklart om tipsene har ledet til sentrale spor. En observasjon av en mann med en bensinkanne kan ha vært et sammentreff som ikke er knyttet til ugjerningen.

Politiet jobber ut fra at det dreier seg om et drap.

- Det ser ut til at mannen har vært kneblet, og veldig mye tyder på at dette dreier seg om en kriminell handling, sa politiadvokat Anniken Rasch i Vestfold politidistrikt til Dagbladet tidligere i kveld.

Dagbladet følger saken utover kvelden.