Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi trodde Norge var et fredelig land

Det finske drapsekteparet møtte pressen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): Kyöste Ensio Ulmanen (59) og Tarja Stenius (43) ble framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett i går. Etter å ha mottatt kjennelse for varetekt i to uker, takket ekteparet ja til et raskt intervju mens politiet ventet.

-Var prektige

Det er i hovedsak mannen med tatoveringer og ringer som snakker. På trøya hans står det «Freedom for the chain-gang, Finland».

-Vi er nygifte og ville reise på bryllupsreise. Planen var først å kjøre til Bergen for å ta en båt videre ut i Europa, men vi hadde ikke helt klare tanker om hvor ferden skulle gå. Problemene oppsto da vi var på en kafé for å spise. Der så vi bilder av oss selv på forsiden av ei avis. Etterpå ble det vanskelig å stanse på bensinstasjoner for å fylle bensin. Vi fryktet å bli gjenkjent. Da vi ble stanset av politiet søndag ettermiddag, var vi nesten tomme for bensin, sier Kyöste Ensio Ulmanen.

Han legger til at de bare hadde 2000 norske kroner igjen da de ble pågrepet. Om hvorfor de valgte å reise til Norge, er forklaringen denne:

-Vi visste at vi var etterlyst i Finland, men trodde Norge var et fredelig land. På vår tur gjennom Norge har vi oppført oss så prektige, men fikk problemer likevel.
Natt til i går måtte de sove hver for seg på madrasser i arresten ved Bergen sentrum politistasjon.

Vil tilbake

Begge to ønsker å komme seg tilbake til Finland så snart som mulig. Kyöste Ensio Ulmanen sier at han må være tilbake før 3. september. Da skal han opereres for kreft.

SENDES HJEM: Kyöste Ensio Ulmanen og Tarja Stenius vil tilbake til Finland så snart som mulig ettersom bryllupsturen endte i arresten i Bergen. Foto: Leif Stang
SENDES HJEM: Kyöste Ensio Ulmanen og Tarja Stenius vil tilbake til Finland så snart som mulig ettersom bryllupsturen endte i arresten i Bergen. Foto: Leif Stang Vis mer

Politiadvokat Jan Grahl-Madsen sier han regner med rask hjemsending.

- De er ikke mistenkt eller siktet for straffbare forhold i Norge, og kan derfor sendes hjem så snart alle papirer er i orden.

Nå er det bare en ting som bekymrer dem, og det er den gamle Saab’en som de skal ha kjøpt i Rovaniemi i Finland 17. august.

-Vi kjenner ingen som kan kjøre bilen tilbake. Dere må hjelpe oss med det, sier de.

Begge må tilbake for å sone livstidsdommer i Øvre Tornio. Han er dømt for drap i Sverige i 1991. Hun soner for medvirkning til dobbeltdrap i Oulu i 1996.

image: - Vi trodde Norge var et fredelig land

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!