NY UNDERSØKELSE:

Vi tror det er langt flere muslimer enn det egentlig er. I Norge - og resten av verden

Det skrives mye om muslimer i norske og europeiske medier. Uten at vi er blitt klokere av den grunn, viser ny undersøkelse.

BURKINI-DEMO: En gruppe mennesker møtte i høst opp i Antwerpen i Belgia for å vise sin motstand mot burkini-forbudet som ble innført i flere franske byer. Foto: Frederik Sadones
 / Zuma / Scanpix  
 
BURKINI-DEMO: En gruppe mennesker møtte i høst opp i Antwerpen i Belgia for å vise sin motstand mot burkini-forbudet som ble innført i flere franske byer. Foto: Frederik Sadones / Zuma / Scanpix 
 
 
Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Av hver 100. person i landet ditt: Hvor mange av dem er muslimer?

Dette var et av spørsmålene som meningsmålingsinstituttet Ipsos stilte innbyggere i europeiske land - i tillegg til Brasil, Filippinene, Sør-Afrika, Singapore, Thailand, Sør-Korea, Argentina, Israel, Malaysia... Og i Norge.

Bekymring og frykt avgjør

Her kom det fram at innbyggerne i alle de spurte landene tror at det bor langt flere muslimske innbyggere i landene deres enn det faktisk gjør.

Hvor mange muslimer er det så i Norge?

12 prosent, tror de spurte, ifølge Ipsos - mens tallet i virkeligheten er 3,7 prosent. Det betyr altså de spurte tror det er tre ganger så mange muslimer i Norge enn det faktisk er.

Aller størst sprik mellom antagelse og virkelighet er det i Frankrike. Her tror de spurte at det er 31 prosent muslimer i landet, mens det egentlig er 7,5 prosent. Også i Sør-Afrika, Filippinene, Italia, Tyskland, Belgia, USA, Russland og Canada er det mer enn 14 prosentpoengs forskjell mellom virkelighet og antagelse.

- I de 40 landene i studien tar innbyggerne mye feil, og vi tar ofte mest feil i de temaene som er mye diskutert i media. Som andelen muslimer og økonomisk ulikhet mellom borgerne. Vi vet fra tidligere studier at dette skyldes at vi overvurderer det vi bekymrer oss om, sier Bobby Duffy, sjef for undersøkelsen til Ipsos.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer