- Vi tror det finnes både olje og gass tilsvarende åtte-ti Goliat-funn

Mot olje-bonanza i Barentshavet.

BARENTSOLJE: Oljedirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet presenterte i dag ressursanslag for olje. og gassforekomster i Barentshavet. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
BARENTSOLJE: Oljedirektør Bente Nyland i Oljedirektoratet presenterte i dag ressursanslag for olje. og gassforekomster i Barentshavet. Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De nye områdene inn mot Russland kan inneholde 300 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (SOE), tror Oljedirektoratet.

- Vi tror det finnes både olje og gass i området tilsvarende åtte-ti Goliat-funn, sier oljedirektør Bente Nyland, som onsdag presenterte nye ressursanslag for Barentshavet Sør og Jan Mayen.

Hun understreker at usikkerheten er stor.

Oljedirektoratets beregninger varierer fra et minimum på 55 millioner SOE til et maksimum på 565 millioner SOE.

Resultatene av to års seismiske undersøkelser tyder på at det er mest gass i de sørøstlige delene av Barentshavet. Men ifølge oljedirektøren kan 15 prosent av ressursene være olje.

- Med dette blir Barentshavet en enda viktigere del av norsk sokkel. Anslaget over totalt uoppdagede ressurser øker med 15 prosent. I hele Barentshavet lyder vårt anslag nå på 1,26 milliarder SOE, sier Bente Nyland.

Til sammenligning lyder ressursanslagene for Nordsjøen på 850 millioner SOE og mens Norskehavet kan inneholde 780 millioner SOE.

I Alta la også oljedirektøren fram anslag for områdene rundt Jan Mayen. Her er usikkerheten enda større enn i Barentshavet. Oljedirektoratet opererer derfor med en todelt modell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer