BRUTAL KONFLIKT: Et militærkjøretøy tilhørende den sjiamuslimske gruppa Hashid Shaabi brenner etter å ha blitt truffet av IS-opprørere. Foto: Reuters / NTB scanpix
BRUTAL KONFLIKT: Et militærkjøretøy tilhørende den sjiamuslimske gruppa Hashid Shaabi brenner etter å ha blitt truffet av IS-opprørere. Foto: Reuters / NTB scanpixVis mer

- Vi tror det finnes rundt 10 000 improviserte bomber i byen

Irak hevder å ha tatt tilbake store deler av Tikrit fra IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De irakiske styrkene har gjennom sin offensiv tatt tilbake over halve Tikrit fra ekstremistgruppen Den islamske staten (IS), ifølge sikkerhetskilder.

Tusenvis av styrker kjemper fortsatt mot de gjenværende IS-styrkene i landets nest største by.

En kilde i politiet sier til AFP at 50 prosent av byen nå er tilbake på irakiske hender. En militærkilde sier til CNN at 75 prosent av byen er tatt tilbake.

Samtidig som luftstyrkene fortsetter å angripe IS-mål, må bakkestyrkene bevege seg varsomt rundt i byen, fordi ekstremistene har satt ut store mengder bomber og har snikskyttere utplassert i byen.

- Vi tror det finnes rundt 10.000 improviserte bomber i byen. Seks soldater ble drept og elleve skadd av en bilbombe i nabolaget Al-Dyum fredag morgen, sier politikilden.

Offensiven mot IS i Tikrit startet onsdag denne uken. Det er den største irakiske offensiven mot ekstremistgruppa etter at den tok over store deler av landet i fjor.

(NTB)