Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tror det kommer flere rentekutt

Den lave veksten neste år, kombinert med en klar økning i ledigheten og forholdsvis lav inflasjon vil innebære nye rentekutt, tror SSB.

 Flere kutt:  SSB tror renten skal ned neste år. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Flere kutt: SSB tror renten skal ned neste år. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Styringsrenta har siden mars 2012 vært uendret på 1,5 prosent. Påslaget mellom styringsrenta og renta i pengemarkedet ser nå ut til å ha normalisert seg, skriver SSB i Økonomiske analyser 6/2014.

Tremåneders pengemarkedsrente har de siste to månedene ligget i underkant av 1,7 prosent, om lag som gjennomsnittet vil bli i år. Dette er enda litt lavere enn nivået i 2013. Den lave og til dels fallende pengemarkedsrenta har bidratt til svekkelsen av den norske krona gjennom 2013.

«Vi tror det kommer flere rentekutt. Den lave veksten neste år, kombinert med en klar økning i ledigheten og forholdsvis lav inflasjon, er noe av bakgrunnen for dette. Vi tror pengemarkedsrenta kan komme ned i 1,2 prosent i 2. kvartal for så å bli liggende på det nivået nesten hele 2016. I slutten av 2016 og i 2017 kan renta komme til å øke noe som følge av bedring i konjunkturutviklingen», konkluderes det.

Flere nyheter — Boligprisen faller på kort sikt
SSB: Markert, men kortvarig konjunkturnedgang

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling