- Vi tror dette kan ta måneder

Til tross for 200 tips har ikke svensk politi gjort store gjennombrudd i jakten på den nye lasermannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MALMÖ (Dagbladet): Svensk politi orienterte i formiddag pressen om den pågående jakten etter skyteren som har fått tilnavnet «den nye lasermannen».

Til tross for 200 tips har ikke politiet gjort store gjennombrudd.

- Vi trenger flere. Hva som helst kan være av interesse, sier  Börje Sjöholm, operativ leder i politiet.

Tekniske bevis
Politiets gjerningsmannsprofilgruppe mener de har en formening om hva slags person dette er. De jobber ut fra at gjerningsmannen er en mann mellom 20-40 år. Han har god lokalkunnskap og tar seg muligens fram på sykkel.

Den operative politilederen nedtonet betydningen av profilen på dagens pressekonferansen.

- Det er ikke noe hokus pokus. Det er ikke slik at de leverer gjerningsmannen til oss. Nøkkelen til framgang er nøye arbeid, dette kan ta tid, påpeker han.

Av tekniske bevis har de kuler og hylser. Ifølge Börje Sjöholm har de også andre tekniske bevis, men hva slags bevis dette er vil han ikke si noe om.

Langt unna løsning Det svenske politiet kan ikke love en snarlig pågripelse.

- Vi tror dette kan ta måneder. Vi har veldig masse materiale. Når vi har gått gjennom det en gang, går vi gjennom det på nytt. Løsningen ligger i detaljene, sier Sjöholm.

Han mener at blant annet umoderne datasytsmer og søkefunksjonen i disse er noe av årsaken til at arbeidet tar så lang tid.

Svensk politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

IKKE I NÆRHETEN: Operativ leder Börje Sjöholm erkjenner at de ikke er i nærheten. Umoderne datasystemer og manger på tips er blant årsakene til at innsirklingen av den nye lasermannen tar tid. Foto: Øistein Norum Monsen
IKKE I NÆRHETEN: Operativ leder Börje Sjöholm erkjenner at de ikke er i nærheten. Umoderne datasystemer og manger på tips er blant årsakene til at innsirklingen av den nye lasermannen tar tid. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer