- Vi tror en drapsmann er borte fra gatene

Mannen som ble skutt av politiet mandag, er seriemorderen i Sør-Carolina.

MENER SERIEMORDEREN  ER TATT: Politiet i Sør-Carolina mener nå at en mann som ble drept av politiet, er den etterlyste seriemorderen som er mistenkt for å stå bak fem drap i området siden slutten av juni. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/EPA/SCANPIX
MENER SERIEMORDEREN ER TATT: Politiet i Sør-Carolina mener nå at en mann som ble drept av politiet, er den etterlyste seriemorderen som er mistenkt for å stå bak fem drap i området siden slutten av juni. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/EPA/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag kveld kom meldingen om at politiet kan ha skutt en mann som er mistenkt for å ha drept fem personer i den lille byen Gaffney i nabostaten Sør-Carolina.

Politiet i byen Gaston bekrefter nå at våpenet som ble funnet på mannen, matcher våpenet som er brukt i de fem drapene, melder CNN.

- Vi tror en drapsmann er borte fra gatene, sier politimester Reggie Lloyd i politiet i Sør-Carolina, til kanalen.

- Vi har ham. Han er seriemorderen, sier visepolitimester Neil Dolan til nyhetsbyrået AP.

Skutt av politiet
Politiet i Gaston bekreftet i en pressemelding at de hadde skutt og drept en person, etter det som først ble rapportert som et mulig innbrudd. En av de tre mennene som ble funnet på stedet, oppga falsk legitimasjon.

Han var også etterlyst i en annen sak, og da politiet forsøkte å pågripe ham, skjøt han en av politimennene i beinet. Politimannen skjøt tilbake og drepte mannen.

Mannen skal altså etter all sannsynlighet være mannen som står bak drapene, som startet med drapet på ferskenbonden Kline Cash (63). Han ble funnet død i sin egen stue 27. juni.

Deretter ble Hazel Linder (83) og dattera Gena Linder Parker (50) funnet bundet og drept i farens hjem. De to siste drapsofrene er Stephen Tyler (35) og hans datter Abby Tyler (15).

Drapene førte til at folk i hele den nordvestlige delen av Sør-Carolina har skaffet seg våpen, låst dørene og rapportert mistenkelige ting.

FANT VÅPEN: Politidirektør Reggie Lloyd informerer pressen om at det er funnet et våpen på den døde mannen som matcher våpenet som er brukt i de fem drapene. Foto: AP/SCANPIX
FANT VÅPEN: Politidirektør Reggie Lloyd informerer pressen om at det er funnet et våpen på den døde mannen som matcher våpenet som er brukt i de fem drapene. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Ektepar varslet
Det var et vaktsomt ektepar i Gastonia som meldte fra til politiet om at de kunne ha sett seriemorderen. De ble mistenksomme da en SUV, som passet til beskrivelsen av seriemorderens sjampanjefargede Ford, befant seg utenfor et vanligvis tomt hus.

Ekteparet Terri og Mike Valentine, som bor en kort kjøretur unna der drapene skjedde, så to personer som hadde vært i området tidligere komme ut av bilen.

En tredje mann som fulgte etter dem, passet imidlertid til beskrivelsen politiet har gitt av seriemorderen. Mannen så ut til å være beruset.

Da politiet gikk inn i huset, hørte Terri Valentine en stemme som ropte «legg den ned», og hørte et skudd. Deretter hørte hun flere skudd etter hverandre.

- Plutselig var hele Gaston County her, sier Valentine til nyhetsbyrået AP.

Politiet har tidligere sagt at de ikke vet noe om motivet bak de fem drapene. Sheriff i Cherokee County, Bill Blanton, sier politiet nå vil sjekke mannens aktivitet den siste tida og forsøke å finne ut om han kan stå bak enda flere drap.

FØRSTE TEGNING: Dette var den første fantomtegningen politiet sendte ut av seriemorderen. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/AP/SCANPIX
FØRSTE TEGNING: Dette var den første fantomtegningen politiet sendte ut av seriemorderen. Foto: CHEROKEE COUNTY SHERIFF'S DEPARTMENT/AP/SCANPIX Vis mer

ETTERLYST: Plakater viser den mistenkte seriemorderen. Mandag hevet politiet dusørsummen fra 2000 til 20 000 dollar. Foto: AP/SCANPIX
ETTERLYST: Plakater viser den mistenkte seriemorderen. Mandag hevet politiet dusørsummen fra 2000 til 20 000 dollar. Foto: AP/SCANPIX Vis mer