Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi tror hun døde lykkelig

Elise Bø Kvernsmyr (10), som omkom under Rally Larvik sist lørdag, ble begravd i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Rallyfører Andreas Mikkelsen var i dag til stede i en fullsatt Andebu kirke i Vestfold, da 10 år gamle Elise Bø Kvernsmyr, som omkom i den tragiske ulykken under Rally Larvik sist helg, ble stedt til hvile.

- Det var en innholdsrik og verdig seremoni for lille Elise, med salmer og minneord fra foreldre, bestefar, søster og rektor på skolen. Vi hadde innslag fra Sølvguttene, som sang, og koret hun selv var med i, sier sogneprest Jan Brastein til Dagbladet.

Fikk sin heder
600 sørgende møtte opp for å ta et siste farvel med den lille jenta. Utenfor den vakre langkirken, som tar 300, fikk halvparten ta del stunden over en høyttaler.

- Kirken var helt full. Det betyr at Elise fikk sin heder på sin siste dag, sier bestefar Øystein Bø til Dagbladet.

- ELSKET HØYT: Elise Bø Kvernsmyr (10) beskrives som livsglad, glødende, blid, omsorgsfull og entusiastisk. FOTO: PRIVAT
- ELSKET HØYT: Elise Bø Kvernsmyr (10) beskrives som livsglad, glødende, blid, omsorgsfull og entusiastisk. FOTO: PRIVAT Vis mer

I sin minnetale framholdt bestefaren den 10 år gamle jentas person, frihet og freidighet, lystighet og glød.

- Elise var så omsorgsfull og kjærlig, ikke minst mot små barn. Hun var i en fase av livet hvor alt stemte. Alt stemte for henne nå. Foreldrene sier det er godt at hun var inne i en lykkelig fase; hun hadde det godt hjemme og godt på skolen. Vi tror hun døde lykkelig, sier Bø.

Hadde det godt
- Det var en fantastisk begravelse, om man kan si det om en begravelse. Det tror jeg alle synes, sier Bø.

Elise var en aktiv, livsglad, blid og entusiastisk jente, med en søster og familie som elsket henne høyt, forteller sogneprest Jan Brastein, og sier seremonien vektla alle solskinnsstundene i hennes altfor korte liv.

- Midt opp i det triste så var det en lys og god stemning. Hun var ei glad og fornøyd jente, og gledet seg veldig til å dra på rallyet. For foreldrene er det en trøst at hun hadde det godt det siste døgnet, sier Brastein.

SISTE FARVEL: Sogneprest Jan Brastein sier seremonien var vakker og verdig. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
SISTE FARVEL: Sogneprest Jan Brastein sier seremonien var vakker og verdig. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer

Fikk skrens
Det var sist lørdag den tragiske ulykken fant sted under Rally Larvik på Andebu. Fører Andreas Mikkelsen (20) fikk skrens i 130 kilometer i timen, kjørte av veien og traff den ti år gamle jenta som satt i en fluktstol. Hun døde på stedet.

NM-runden ble avlyst. Mikkelsen og kartleser Ola Fløene, naturlig nok sterkt preget av den tragiske hendelsen, har gitt uttrykk for at de ikke vil kjøre Rally Spania i starten av oktober.

En ulykkeskommisjon skal granske hendelsen og om alle sikkerhetsinstrukser ble fulgt.

FULLSATT: Flere hundre personer fikk ikke plass i den lille kirken, og fulgte seremonien over høyttaler utenfor. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
FULLSATT: Flere hundre personer fikk ikke plass i den lille kirken, og fulgte seremonien over høyttaler utenfor. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
VAKKERT: Kirken var pyntet med kranser og oppsatser med hvite blomster. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET
VAKKERT: Kirken var pyntet med kranser og oppsatser med hvite blomster. FOTO:TORBJØRN BERG/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling