Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Vi tror ikke det er noe rasistmiljø her, selv om mange har sin mening om sånne folk»

FØRDE (Dagbladet): - Vi merket ikke at Arve ble mobbet, sier tidligere klassekamerater ved Øyrane vidaregåande skule i Førde. Her var den indiskfødte 17-åringen elev. Det var også en av guttene som nå er siktet for å ha drept ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svarte russebiler kjørte inn og ut av parkeringsplassen utenfor mekanikerlinja på skolen i går. Men ingen la seg på russehornet. Starten på russefeiringa ble annerledes enn alle hadde trodd.

Ville flyttes

Fokuset i drukningslulykka der to 17-åringer er sikta for forsettlig drap, er falt på den videregående skolen i Førde.

Rektoren har erkjent at avdøde Arve Beheim Karlsen ble så mobbet at han i fjor høst ba om å bli flyttet fra skolen.

At han av frykt ba om at mobberne ikke måtte få kjennskap til hans samtaler med skolens ledelse. Rektoren hevder også at det finnes rasistiske innslag blant elevene.

Ikke rasister, men ...

- Vi tror ikke det er noe rasistmiljø her, selv om mange har sin mening om sånne folk. Ingen av oss hopper og spretter av glede når det kommer hopevis inn i landet. Men Arve var jo norsk, sier Ole Kristian Horstad (17), Kim Ronny Lykkebø (18) og Asgeir Tjønland (17), alle klassekamerater av avdøde Arve og den ene 17-åringen som er siktet for drapet på ham.

- Hva slags inntrykk fikk dere av hvordan Arve hadde det, de få ukene han gikk i klasse med dere?

- Vi ble ikke så kjent med ham. I klassen virket han ganske stille. Men han var jo med på i hvert fall én fest her i Førde. Vi har fått høre at han ble mobbet på skolen. Men vi merket ikke noe til mobbinga, sier elevene.

Etter det Dagbladet blir fortalt, har de fleste elevene ved kullet problemer med å forstå at en kriminell handling kan ligge bak den indiskfødte Arves død. At en av deres klassekamerater kan ha begått et drap, slik han er siktet for.

TRAGEDIEN INNTOK SKOLEN</B> En klassekamerat er død, og en annen er siktet for mord. Russefeiringa ble annerledes enn tenkt for Ole Kristian Horstad, Kim Ronny Lykkebø og Asgeir Tjønland.