- Vi tror ikke han er lokal

KVELDE (Dagbladet): Ungdommene på tettstedet Kvelde er skremte, men tror ikke det er noen derfra som har tatt livet av Kristin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møter Glenn Tommy Kaspersen (18), Vegard Slettedahl (20), June Gonsholt (18) og Lill Desiree Hansen (16) på Esso-stasjonen på Kvelde. Ungdommene er sjokkerte og skremte av at en 12 år gammel jente i nabobygda har blitt kvalt og drept.

- Det er helt sinnssykt ekkelt. Jeg har selv en ung søster og tenker at offeret kunne vært hvem som helst, sier Lill Desiree.

Vantro

Når Dagbladet konfronterer ungdommene med at politiet har fått interessante vitneopplysninger om en mistenkelig crossmotorsykkel på Kvelde i tida før drapet, reagerer de med sjokk og vantro.

- Det kan umulig være noen herfra. Vi kjenner alle som kjører moped og lett motorsykkel, og jeg nekter å tro at det kan være noen av dem, sier June.

- Det er veldig sjelden at noen kjører moped helt til Mørk, sier June.

Reportasje

Tekst:
Gunnar Hultgreen, Bernt Blomquist og Anders W. Hagen.


Tore Sandberg og Tomm W. Christiansen

Cirka 30 har sykkel

Mange ungdommer kjører moped og lett motorsykkel i Kvelde. Lill Desiree og June kjører begge crossmopeder av typen Yamaha DT.

- Jeg kan tenke meg at det er mellom 20 og 30 mopeder og fire lette motorsykler i området. De fleste er av crosstypen, for eksempel Yamaha DT eller Honda MT5, sier Vegard.

Kvelde ligger 13 kilometer fra drapsstedet. Også på tettstedet med om lag 3000 innbyggere er folk preget av drapet.

Vil kjøre barna

I drapsbygda Mørk sitter frykten og sorgen dypt.

- Jeg har selv en datter på samme alder som den drepte, og hun sykler ofte til badestedene i området. Jeg blir skremt når jeg tenker på at det kunne vært henne. Heretter blir det kjøring, sier en småbarnsfar.

<B>NEKTER Å TRO DET:</B> Glenn Tommy Caspersen (18), Vegard Slettedahl (29), June Gonsholt (19) og Lill Desiree Hansen (16) nekter å tro at drapsmannen kan være en av de mange ungdommene med moped eller eltt motorsykkel på hjemstedet Kvelde.