- Vi tror noe kriminelt kan ha skjedd

Venner og kolleger frykter for livet til Prem Gurung (28). - Han er ekstremt pålitelig, forteller sjefen Olaf Loly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gurung hygget seg sammen med en stor gruppe kolleger på byen søndag for halvannen uke siden. Dagen etter var han borte fra jobb for første gang siden han begynte på Dubliner Pub, og siden har ingen av 28-åringens venner eller kolleger sett ham.

- Alle har ringt: «Har du hørt noe, har du hørt noe?». Når det først har oppstått en slik situasjon, er det godt at så mange bryr seg, forteller Olaf Loly, daglig leder ved Dubliner Pub.

Hvis du har sett 28-åringen eller har andre opplysninger om saken, ring krimvakta ved Oslo politidistrikt på 22 66 99 66.

Vil du kontakte Dagbladet med tips? Send sms til nummer 2400, epost til 2400@dagbladet.no eller ring oss på telefon 24 00 00 00.

Kom aldri for sent

Gurung, som er asylsøker fra Nepal, begynte å jobbe på utestedet med midlertidig arbeidstillatelse i fjor, og fant seg raskt til rette. Nylig fikk han utvidede arbeidsoppgaver på kjøkkenet med sikte på en mer utfordrende stilling i vår. Loly og hans medarbeidere er nå svært bekymret for hva som kan ha tilstøtt kollegaen.

- Vi stusset veldig på det med en gang han var borte fra jobb. Han er ekstremt pliktoppfyllende og arbeidsom. Han har såvidt jeg husker kommet for sent på jobb én gang, da ringte han til og med og ga beskjed selv om det var snakk om tre-fire minutter, forteller sjefen.

Loly mener det er helt usannsynlig at Prem har gjort seg utilgjengelig med vilje.

- Det er utenkelig. Bare at han hadde 30-40 tusen kroner til gode i feriepenger og januarlønn understreker det, hvorfor skulle han la det ligge igjen? Jeg ser bare to alternativer. At noe kriminelt har skjedd, eller at han har falt i vannet et sted på vei hjem, men det siste virker også lite trolig, sier pubeieren.

FRYKTER DET VERSTE: Olaf Loly (i midten), daglig leder ved Dubliner Pub , er redd den gode kollegaen kan ha blitt utsatt for noe kriminelt eller en ulykke. James «Shay» Thomsonby (t.v.) og Rory Mitchell (t.h.) jobbet sammen med Gurung. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
FRYKTER DET VERSTE: Olaf Loly (i midten), daglig leder ved Dubliner Pub , er redd den gode kollegaen kan ha blitt utsatt for noe kriminelt eller en ulykke. James «Shay» Thomsonby (t.v.) og Rory Mitchell (t.h.) jobbet sammen med Gurung. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Kvelden Gurung forsvant skal han ha danset og kost seg, uten noen tegn på at noe skulle være galt.

- Vi begynte kvelden på Dubliner, før folk dro videre til andre utesteder. Rundt 20-25 personer havnet etter hvert på Cosmo, som er fullt av folk fra utelivsbransjen på søndager. Der mener en kollega at han så Prem rundt klokka 02.10. Dagen etter oppdaget en annen kollega at han hadde fått et ubesvart anrop fra Prems telefon klokka 02.57, men det er det siste vi vi vet om ham, forteller Olaf Loly, daglig leder ved Dubliner Pub.

- Vi krysser fingrene

Loly meldte medarbeideren savnet da han heller ikke var på arbeid tirsdagen etter jobbfesten. Oslopolitiet tar forsvinningssaken alvorlig, da heller ikke de har funnet noen spor etter savnde.

- Vi synes det er veldig rart at han har blitt borte på denne måten, og vi holder alle muligheter åpne. Det ble i forrige uke iverksatt etterforskning fra politiets savnet-gruppe, og forhåpentligvis vil etterlysningen med bilde føre til tips i saken, sier krimvaktleder Rune Henden ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no

Gurung har i rundt et år bodd sammen med tre andre asylsøkere fra Nepal på Sinsen.

- Vi snakket med ham om morgenen på søndagen, da dro han på jobb og skulle på fest med kollegene. Klokka 23.50 ringte han for å høre om det var noe igjen av maten vi hadde laget for å vurdere om han skulle dra hjem. Men han kom til at han skulle bli et par timer til. Vi gikk og la oss, og senere har vi ikke hørt noe fra ham, forteller vennen Khem Bahedur Khadka til Dagbladet.no.

- La oss krysse fingrene. Men nå har det gått åtte dager uten spor etter ham. Ingen av oss pleier å overnatte andre steder eller dra bort. Hadde det vært tilfelle med Prem, hadde vi kanskje ikke vært så bekymret, sier han.

- Vi tror noe kriminelt kan ha skjedd

Bahedur Khadka holder nå tett kontakt med Olaf Loly og har fortalt alt han vet om landsmannen til politietterforskerne.

- Han er en bra mann, ærlig og en glad person, det er noe alle sier. Vi gjør stort sett alt sammen, unntatt når vi drar på arbeid forskjellige steder, forteller vennen.

Også han understreker at Gurung på ingen måte hadde uttrykt ønske om å dra noe sted.

- Det ville han aldri ha gjort. Han antydet ikke noe slikt til oss, tok ikke ut noen penger eller hadde med seg noe mer enn på en vanlig dag fra leiligheten, sier nepaleseren.

Prem Gurung er 1,75 meter høy, rundt 75 kilo, og har normal kroppsbygning. Han har lysebrun hudfarge, skulderlangt hår, glatt hårstruktur og brune øyne. Han behersker engelsk i tillegg til sitt morsmål.

<B>SAVNET:</B> Den siste kjente observasjonen av oslomannen Prem Gurung (28) ble gjort på utestedet Cosmo i 02-tida natt til mandag i forrige uke.