- Vi tror Tyrkia vil la IS knuse kurderne, for så å ta over byen selv

Rødt-politikerne Erling Folkvord og Svein Olsen følger kampene i Kobani på nært hold.

TROR TYRKERNE VIL INVADERE: Rødt-politiker Erling Folkvord foran tyrkiske tanks oppstilt rett foran grensa ved Kobani. Han tror panservognene er klare til å innta byen - men først etter at IS har beseiret kurderne. Foto: SVEIN OLSEN
TROR TYRKERNE VIL INVADERE: Rødt-politiker Erling Folkvord foran tyrkiske tanks oppstilt rett foran grensa ved Kobani. Han tror panservognene er klare til å innta byen - men først etter at IS har beseiret kurderne. Foto: SVEIN OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZIANTEP (Dagbladet): - Vi står bak et høydedrag, på den andre siden er grenseovergangen til Kobani. Bak oss står 20 tyrkiske tanks oppstilt, vi ser røyk fra branner, hører skyting fra AK-47-gevær og kraftige drønn. Over oss flyr koalisjonsflyene.

Dette forteller Rødt-politiker Erling Folkvord til Dagbladet. Sammen med partikollega Svein Olsen har han den siste uka oppholdt seg i den sørlige kurdiske delen av Tyrkia, og var i dag på den tredje turen til grensa mot Syria.

På den andre siden pågår kraftige kamper mellom Den islamske stat (IS) og kurdiske styrker, hovedsakelig fra militsen Folkets forsvarsenheter (YPG). Mye tyder på at IS er i ferd med å vinne kampen; i ettermiddag ble det meldt at kurdernes hovedkvarter er falt.

Får ikke kjempe Hovedformålet med Rødt-politikernes tur er å støtte kurderne, og de har hatt flere møter med ledere fra det kurdiske samfunnet; mange er frustrert fordi de ikke får lov til å dra over grensa og delta i kampene, slik det forbudte kurdiske arbeiderpartiet (PKK) har oppfordret til, og ryktene om en tyrkisk konspirasjon florerer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer