OutletCity Metzingen: Om lag fire millioner kunder besøker dette utsalget i år. En rekke kunder kommer fra Norge. Foto: Bloomberg.
OutletCity Metzingen: Om lag fire millioner kunder besøker dette utsalget i år. En rekke kunder kommer fra Norge. Foto: Bloomberg.Vis mer

Vi valfarter til billige outlet-butikker i Europa

-Det er særlig flere norske menn som vil ha en fin dress som kommer hit, sier markedssjef Isidora Muthmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Den svake kronekursen gjør nordmenns sommerferie i utlandet dyrere enn den ellers ville vært. Ifølge ekspertene er det imidlertid fortsatt muligheter for å gjøre gode kjøp i sommer.

Utsalg for merkevareprodusenter Finansavisen skriver i dag at det i løpet av de siste årene har blitt etablert stadig flere utsalg for merkevareprodusenter over hele Europa. Utsalgene er ofte plassert like utenfor de store byene.

I Tyskland er OutletCity Metzingen, fire mil sør for Stuttgart, en av de store outlet-aktørene, og tyskerne legger godt merke til et norsk inntog.

Stadig flere nordmenn Isidora Muthmann, markedssjef i OutletCity Metzingen, forteller om den økte interessen fra Norge.

- De siste årene har antallet nordmenn som besøker oss økt betraktelig. Vi har ikke konkrete besøkstall fra Norge, men vi kan se at norske kunder legger igjen betydelig større beløp i dag enn bare for noen få år siden. Det synes vi selvsagt er veldig hyggelig, sier Muthmann til Finansavisen.

Hugo Boss Hugo Boss ble først etablert i Metzingen, og ifølge Muthmann er det denne butikken som tiltrekker flest nordmenn.

- Det ligger mye historie bak Hugo Boss-butikken vår, og det er en av hovedgrunnene til at mange velger å komme hit. Det er særlig flere norske menn som vil ha en fin dress som kommer hit, sier Muthmann til Finansavisen.

Flere økonominyheter Krakk og resultatvarsel på Oslo Børs
Byr 1,6 mrd kroner for norsk «minibank»
Hissigere på boliglån - men nå strammer bankene inn