Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vant 10-0

Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk disket opp med kakefest i kristenavisa etter PFU-frikjennelse av Muhammed-karikaturene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Pressens Faglige Utvalg frikjenner Selbekk og hans kristne ukeavis på alle punkter i saken om Muhammed-karikaturene. Selbekk feirer seieren med kake i redaksjonen, skriver fagbladet Journalisten.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Særlig med at PFU skriver at publiseringen av tegningene var en del av et saklig oppslag og at den ikke hadde en provoserende form. At vi gjorde dette for å provosere, har kanskje vært den mest sårende delen av kritikken, sier Selbekk til Journalisten.

Pressens Faglige Utvalg har ingen kritiske bemerkninger til Magazinets publisering av Muhammed-karikaturene fra Jyllands-Posten.

- Alternativet til frikjennelse ville ha vært en institusjonalisering av den selvsensuren som deler av norsk presse har pålagt seg i omtalen av islam, sier Selbekk til fagbladet.

<B>VANT I PFU:</B> Kristenredaktør Vebjørn Selbekk er frikjent for å publisere Muhammed-karikaturene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling