Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi var alt for mange om bord

Passasjer Viggo Vea (35) havnet i vannet, da flåta i Fedje gikk rundt.

OVERBELASTET: Den lille flåta hadde over dobbelt så mange om bord som den burde, anslår passasjeren Viggo Vea. MMS-foto: Jan Erling Borge
OVERBELASTET: Den lille flåta hadde over dobbelt så mange om bord som den burde, anslår passasjeren Viggo Vea. MMS-foto: Jan Erling Borge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Viggo Vea (35) i Åsane Seilforening var blant de omkring 30 som havnet i vannet da en kabelferje i Fedje gikk rundt ved 2315-tida i går.

Vea innrømmer at det var alt for mange om bord på den lille flåta.

- Det står et skilt med maks antall passasjerer. Jeg så ikke på skiltet, men vil tro vi var litt over dobbelt så mange som det flåta er godkjent for, sier Vea til Dagbladet.

Plutselig for mange
Politiet iverksatt etterforskning etter ulykken, nettopp for å finne ut om det var for mange om bord. Han forklarer at det var yr i lufta, og at folk derfor ville hjem.

- Vi ventet, og folk ropte «bare en til, bare en til» - og plutselig var vi alt for mange.

Vea tok redningsaksjonen med stor ro. Han svømte selv i land, og sier det var overraskende varmt i vannet.

Svømte i land
- De som ikke ville svømme i land ble ved flåta. Noen skaffet en robåt, og folk hjalp til, forklarer Viggo Vea til Dagbladet.

Kabelferja er ifølge Vea en solid liten flåte, med et rekkverk og katamaranaktige flyteelementer under. Den beveger seg ved at passasjerene sveiser på kabelen den er festet til.

- Flåta er selvbetjent, opplyser Vea.

Sunn fornuft
Operasjonsleder Oddvar Nordfonn ved Hordaland politidistrikt sier til Dagbladet at flåtetransporten er et spørsmål om sunn fornuft - eller mangel på sunn fornuft.

- At flåta var overbelastet, er det ingen tvil om, sier Nordfonn til Dagbladet.

Hovedredningssentralen har varslet Kystverket og Sjøfartsdirektoratet, opplyser operasjonslederen, som ikke utelukker at velten kan resultere i straffeforfølgelse.

- Men det er nok ingen ansvarlige som driver denne, men heller de som bor der ute som bruker den. På mandag vil vi se på flyteevnen til flåta, slår Nordfonn fast.

Operasjonslederen kan ikke si noe om passasjerene var beruset.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling