- Vi var bare hundre meter fra leiren da de dukket fram fra mørket og skjøt mot oss

Statoil-ansatte fra Lindås kom seg så vidt unna kidnapperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Nyhetsbyrået AP melder at det er tre nordmenn blant de kidnappede i Algerie. Utenriksdepartementet vil ikke bekrefte dette overfor Dagbladet. Statoil holder en pressekonferanse kl. 17.

(Dagbladet): Minst én norsk oljearbeider er kidnappet i Algerie i dag. Flere norske kolleger var rett i nærheten da kidnapperne slo til.

Avisa Strilen har intervjuet mannen som de bare identifiserer som «Berg» som forteller at kidnapperne angrep en buss med ansatte som var på vei til flyplassen i 05.50-tida i dag morges.

- Vi var bare hundre meter fra leiren da de dukket fram fra mørket og skjøt mot oss, sier Berg til lokalavisa Strilen. Han er fra Lindås.

Skulle til Italia Han var ifølge avisa på vei til i In Amena for å reisa til Italia for å fullføre en jobb da bussen ble angrepet.

Berg sier at militæret slo angrepet raskt tilbake og at han nå er i sikkerhet på en militærforlegning. Han vet ikke hvordan det går med de tre kollegene fra Nordhordaland, som var på en annen buss.

Kona til en av nordmennene opplyser til BT at mannen hennes er en av gislene.

- Jeg ble oppringt av mannen min i formiddag. Han opplyste at han var blitt tatt som gissel. Jeg fikk et telefonnummer som han ba meg gi til politiet. Dette var nummeret til gisseltakerne, etter det jeg fikk vite, sier kvinnen til BT.

- Fortalte at han var tatt Ektemannen har jobbet på anlegget siden 2009.

- Han fortalte at han var tatt, ikke noe mer. Det var noen som sto og dikterte hva han skulle si, på engelsk. Politiet skulle ringe nummeret jeg fikk av ham. Samtalen ble avsluttet etter bare noen sekunder, sier hun til avisa.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, det er så uvirkelig. Vi har vært forberedt på at sånne ting kan skje. Vi som pårørende opplever dette som helt uvirkelig, sier hun til BT.

Statoil har i underkant av 20 ansatte ved anlegget, over halvparten av dem nordmenn.

Fikk melding av mannen Kona til Berg, som kom seg unna etter at militæret slo tilbake mot kidnapperne, sier han fikk en melding av ektemannen i dag tidlig som fortalte at var i sikkerhet i en militærleir.

- Da visste jeg ikke noe om hva som hadde skjedd, sier hun til Dagbladet.

- Så gikk det en liten stund, før Statoil ringte. Da skjønte jeg sammenhengen og at det var alvor. Da kunne jeg fortelle dem at jeg hadde fått en melding om at han var i sikkerhet, sier hun.

- Jeg sendte ham noen meldinger og da ringte han til meg.

Hun har vært i kontakt med Statoil flere ganger i løpet av dagen.

- De har gjort en flott jobb med å holde oss oppdatert, sier hun.

Omringet Angriperne som tok gislene er nå ifølge den franske avisa Le Monde omringet av styrker fra den algirske hæren.

Flere spor tyder på at en gruppe som hevder å ha al-Qaida-tilknytning, kan stå bak gisseltakingen, skriver NTB.

- Jeg vil understreke at jeg ikke vet hvem som står bak dette. Men det er en pågående konflikt i Nord-Mali som har blitt veldig varm på grunn av Frankrikes inntreden, og det går rykter om at en gruppe som kaller seg AQIM, delvis påtar seg ansvaret for dette, sier Fafo-forsker Morten Bøås til NTB.