ÅRBOKA: Dette bildet er av «Tech»-klubben ved Newton High School. Adam Lanza ble plassert i denne klubben for å bli mer sosial, forteller sikkerhetssjefen ved skoledistriktet. Foto: AP Photo/NTBScanpix
ÅRBOKA: Dette bildet er av «Tech»-klubben ved Newton High School. Adam Lanza ble plassert i denne klubben for å bli mer sosial, forteller sikkerhetssjefen ved skoledistriktet. Foto: AP Photo/NTBScanpixVis mer

- Vi var bekymret for at han var et offer

Sikkerhetssjefen ved Newtown High School fryktet ikke at Adam Lanza var en fare for andre da han gikk der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Adam Lanza hadde ikke gått lenge på Newtown High School, før han ble lagt merke til av skolens ansatte, som sendte ham til psykolog. Lærere, rådgivere og sikkerhetsvaktene på skolen fulgte godt med på den tynne og sosialt klønete tenåringen, ifølge Richard J. Novia, som var sikkerhetssjef i Newtown skoledistrikt i 2007, til Wall Street Journal.

- Trengte oppmerksomhet Han forteller at de ikke fryktet at Lanza var farlig.

- Det var det helt motsatte, sier Novia.

- På den tiden var han ikke en fare for noen andre. Vi var bekymret for at han var et offer, og at han kunne skade seg selv, sier Novia, som forteller at Lanza var en av ungdommene som kom inn på skolen, og åpenbart trengte ekstra oppmerksomhet.

Skolen fikk blant annet Lanza til å bli medlem av teknologi-klubben på skolen, i et forsøk på å få ham til å bli mer sosial.

Våpenentusiast Venner og bekjente av hans mor, Nancy Lanza, som var en våpenentusiast, forteller at hun hadde tatt med sine barn på skuddtrening.

De forteller også at Nancy sjelden snakket om Adam, som var hennes yngste sønn.

DREPT: Fra øverst til venstre: Emilie Parker, James Mattioli, Chase Kowalski and Charlotte Bacon. I miften fra venstre: Olivia Engel, Grace McDonnell, Jesse Lewis and Noah Pozner. Nederst fra venstre: Jessica Rekos, Josephine Gay, Ana Marquez-Greene and Avielle Richman. Foto: REUTERS/Handout/NTBScanpix
DREPT: Fra øverst til venstre: Emilie Parker, James Mattioli, Chase Kowalski and Charlotte Bacon. I miften fra venstre: Olivia Engel, Grace McDonnell, Jesse Lewis and Noah Pozner. Nederst fra venstre: Jessica Rekos, Josephine Gay, Ana Marquez-Greene and Avielle Richman. Foto: REUTERS/Handout/NTBScanpix Vis mer

Nancy var Adams første offer. Deretter tok han sin mors bil og kjørte til Sandy Hook barneskole, der han skjøt og drepte 20 barn på seks og syv år, og seks voksne.

Etter å ha vært innom to klasserom, i ett av dem drepte han alle de 14 elevene som var tilstede, vendte Lanza ett av våpenene mot seg selv, og tok sitt eget liv.

To personer som ble skutt overlevde, og alle ofrene ble skutt flere ganger.

- Det verste jeg har sett Rettsmedisiner H. Wayne Carver II fortalte i går at ofrene han har undersøkt ble skutt mellom tre og elleve ganger.

- Bare to ble skutt på kloss hold. Jeg tror alle ble skutt mer enn en gang, sa han.

- Dette er trolig det verste jeg har sett, sa Carver, som har vært leder for rettsmedisinerne i Connecticut siden 1989.

I natt norsk tid holdt president Barack Obama en tale på en minneseremoni i Newtown.

- Det er fjerde gang i min presidentperiode dette skjer. USA som nasjon må nå stille noen tøffe spørsmål. Vi kan ikke tolerere dette lenger. Disse tragediene må slutte. For å få det til må vi gjennomføre endringer, sa presidenten.