Coronaviruset:

- Vi var for optimistiske

EU diskuterer nå sin vaksinestrategi. EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen innrømmer feil i EUs vaksinestrategi, men forsvarer kjernen i strategien.

STRATEGI: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen innrømmet feil i vaksinestrategien for EU-parlamentet, men forsvarte kjernen av strategien. Foto: AP/NTB.
STRATEGI: EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen innrømmet feil i vaksinestrategien for EU-parlamentet, men forsvarte kjernen av strategien. Foto: AP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen innrømmet feil i vaksinestrategien for EU-parlamentet, men forsvarte kjernen av strategien.

- I kampen mot coronaviruset er vi fortsatt ikke der vi vil være, sa EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen på møtet, og la til:

- Vi var for sene med godkjenningene. Og kanskje var vi for sikre på at det vi bestilte, faktisk kom til å komme i tide. Vi undervurderte problemene knyttet til masseproduksjon. På et vis var vitenskapen raskere enn industrien.

Samtidig skrøt EU-kommisjonens leder av hvor raskt man fikk til å produsere en ny vaksine.

- Vanligvis tar det fem til ti år å produsere en ny vaksine. Vi gjorde det på ti måneder. Dette er en stor suksess, og vi bør være stolte, sa hun.

Hun understreket også at de bestemte seg for å ikke ta noen snarveier når det kom til vaksinene og deres sikkerhet. Det er hun fornøyd med at de gjorde.

- Vi kan ikke inngå kompromisser når det er snakk om å sprøyte biologisk aktivt materiale inn i sunne mennesker, sa hun.

- Dette er et maraton, og ikke en sprint. For å bekjempe viruset må vi vite så mange detaljer som mulig om det, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer