Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi var heldige

Bjarte Hjelmeland (34) mener det bare var flaks at han og flere av hans gode venner berget livet søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelmeland var sammen med kjæresten og flere vennepar på RailayBeach for å feire jul da monsterbølgen slo inn mot dem med enorm kraft. I går hadde de klart å komme seg til innlandet, og snakket ut om katastrofen.

-  Vi slikker sårene, og har hatt en debrifing på alt som har skjedd. Det er ikke tvil om at vi har vært utrolig heldige som kom oss unna dette med bare skrammer og skrubbsår, sier Hjelmeland til Dagbladet.

Hollywood-film

Han var på vei ned til stranda sammen med flere fra vennegjengen da en rekke mennesker kom løpende mot dem mens de ropte og skrek.

-  Det var et helt absurd syn som møtte oss, idet den kjempebølgen, med to store båter på toppen, kommer dundrende inn mot hotellet vårt. Den ene båten havner i bassenget ved hotellet, og bølgen tråkket ned alt som kom i veien, sier en rystet Hjelmeland. Han karakteriser opplevelsen som å ha deltatt i en katastrofefilm i beste Hollywood-regi.

-  Det her var akkurat som å være med i «The Day After Tomorrow». Det var enorme krefter i sving, og det oppsto det komplette kaos. Vi har møtt mennesker i hele dag som leter etter noen de savner, eller som har mistet noen som sto dem nær, sier han.

Forferdelig

I kaoset som oppsto kom vennene fra hverandre, og det gikk lang tid før de fikk bekreftet at alle hadde overlevd dramaet. -  Vi er en stor vennegjeng her nede, og mange kom bort fra hverandre i kaoset som oppsto. Det tok lang tid før vi fant hverandre, og lettelsen har naturligvis vært stor over at vi etter forholdene har det så bra, alle sammen, sier skuespilleren. I vennegjengen er blant andre kollega Henrik Mestad, Otto Jespersen og hans kjæreste Elina Krantz. Natt til i går overnattet de ute, før de i går kom seg til fastlandet. Der arbeidet de i går med å komme seg på et fly hjem til Norge.

 LETER: Ødeleggelsene etter flodbølgen på Tonsai-stranda var enorme. I går lette turister og lokale innbyggere etter savnede slektninger og venner. Foto: BJØRNAR TOMASSEN
LETER: Ødeleggelsene etter flodbølgen på Tonsai-stranda var enorme. I går lette turister og lokale innbyggere etter savnede slektninger og venner. Foto: BJØRNAR TOMASSEN Vis mer

-  Det var ikke bra i det hele tatt, det var en helt forferdelig opplevelse. Vi er svært glad for å ha kommet oss i sikkerhet på fastlandet, sier Krantz.

Løp fort

En rekke andre kjente nordmenn måtte også løpe for livet søndag. NRK-kollegene Hans-Wilhelm Steinfeld og Geir Rommetveit ble overrumplet av monsterbølgen. Mens Rommetveit ble kastet ut av solsenga og slengt gjennom to gjerder ved Una Watune på Sri Lanka, søkte Steinfeld med kone og barn tilflukt i fjellene nord for Phuket i Thailand.

-  Vi rakk bare å reise oss og løpe for livet, og passe på at ingen kom fra hverandre. Jeg har aldri løpt så fort opp ei fjellside, heller ikke Ulrikens vestside, uttalte en sliten Steinfeld til NRK.

Fotballspilleren Stig Johansen skal ifølge VG ha vært på ferie sammen med venner fra Kabelvåg da han måtte evakuere fra hotellet like ved Phuket. AUF-leder Gry Larsen var ute i båt på vei fra Krabi til Koh Lanta da helvete brøt løs, men skipperen klarte å få båten trygt i havn ved Krabi. Arne Hjeltnes er også på ferie i Thailand sammen med familien og venner. Ifølge direktør Svein Berg i Eksportutvalget for fisk har Hjeltnes holdt seg et stykke unna katastrofeområdet.

-  Han ringte Hongkong-kontoret vårt i dag tidlig og sa at alt var bra med dem, opplyser Berg.

LØP FOR LIVET: Bjarte Hjelmeland var på vei ned til stranda da den første flodbølgen kom.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media