- Vi var med på en ikke-voldelig aksjon

Rød Ungdom om aksjonen foran Oslo City mot israelske varer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Dette er Rød Ungdoms svar på påsstander i artikkelen «Ta ham! Jævla jøde!»Anklagen om at Rød Ungdom angrep tre jenter, som Martin Bodd kommer med i saken, er fullstendig feil. Vi var med på en ikke-voldelig, politisk aksjon, der vi blokkerte en stand som solgte israelske varer. Ingen av våre medlemmer gikk til angrep på noen, og hadde de gjort det, ville det vært helt uakseptabelt.

Jeg vil også understreke at vår motstand mot den israelske okkupasjonen av Palestina overhode ikke har noe med antisemittisme å gjøre. Om Israel var en kristen, muslimsk eller sekulær stat, ville vi fortsatt protestert. Rød Ungdom har også brukt mye tid på å bekjempe nazistiske miljøer, så en sånn påstand faller på sin egen urimelighet.

Forsøkene på å stemple alle motstandere av Israels okkupasjon som antisemitter er også skadelig for kampen mot den virkelige antisemittismen. Hvis det ropes «ulv, ulv» hver gang noen demonstrerer mot Israel, er jeg redd det blir vanskeligere å ta ta reelle problemer med antisemittisme, som vi har hørt om fra skoler i Oslo, på alvor. Det er heller ikke riktig at politiet stengte senteret som følge av det feilaktig påståtte angrepet. Politiet stengte senteret fordi de spanet på aksjonistene og forsøkte å stoppe hele aksjonen i forkant. Hvorfor de valgte en slik overreaksjon, er fortsatt uforståelig for meg, og får være opp til politiet å svare på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer