- Vi var på nachspiel og ideen kom over et glass vin

Disse bildene er resultatet av et fuktig nachspiel sist gang Senterungdommen arrangerte landsmøte. Denne helga møtes de igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne helga møtes nemlig Senterungdommen til landsmøte i Bodø, og fredag kveld lanseres den mye omtalte bygde-kalenderen. Bilder av lettkledd bygdeungdom skal sprenge forestillingen om firkløverpartiet som en traust gjeng.

Og ungdommen har fått drahjelp. Innimellom bildene av tynt kledde gutter og jenter, dukker nestleder og olje- og energiminister Ola Borten Moe opp, med et godt grep om både kone og øks.

- Det er gøy å bidra til Senterungdommen og til et godt formål, sier Borten Moe til Dagbladet.

Nachspiel-ide Sentralstyremedlem i SpU, Torstein Lerhol, sier til Dagbladet at kalenderideen dukket opp på fjorårets landsmøte, relativt sent på kvelden.

- Vi var på et nachspiel og ideen kom opp over et glass vin, sier han.

- Men vi ønsket å lage litt blest om bygda og distriktene, og vi ville bryte det litt trauste bildet jeg tror mange har av Senterpartiet.

Det skapte debatt da det ble klart av Senterungdommen skulle lage en kalender bestående av utfordrende bilder. Lerhol sier de er godt fornøyde med resultatet, og at kalenderlanseringen vil være et av høydepunktene under ungdomspartiets landsmøte som holdes i Bodø denne helgen.

Feministstøtte fra egne Senterkvinnene, Senterpartiets kvinneorganisasjon, har full likestilling og likeverd mellom kvinner og menn som overordnet mål. I organisasjonens politiske plattform heter det at Senterkvinnene går inn for å endre lovverket, "slik at det gir hjemmel for å gripe inn overfor helseskadelig, kroppsfiksert og seksualisert reklame rettet mot barn og unge."

Senterkvinnenes leder, Bjørg Bergheim, reagerer likevel ikke på kalenderen.

- Nei. Bildene er ikke verre enn det vi ser i avisene hver eneste dag. Så jeg er ikke sjokkert, sier hun til Dagbladet.

På spørsmål om hun ikke nå uttaler seg på tvers av egen politisk plattform, svarer hun:

- Nei, jeg ser ikke de store motsetningene der. Nå har Senterungdommen valgt å gjøre dette for å framsnakke bygda. Greier de det, så er det bare bra.

- Kul kalender Leder i Senterungdommen, Sanda Borch, er fornøyd med kalenderen.

- Vi ønsker å framsnakke bygda på en litt annerledes og utradisjonell måte, og da valgte vi å lage en kul kalender. Vi mener både bilder og tekst i kalenderen gir det fokuset vi ønsker, sier Borch.

- Vil dere gjøre dette hvert år?

<strong>GRØNNE FINGRE:</strong> Organisatorisk nestleder i SpU, Nina Moi, er kjemiingeniør og jobber i oljebransjen. Og dyrker gulrøtter. Foto: Cahtrine Dokken.
GRØNNE FINGRE: Organisatorisk nestleder i SpU, Nina Moi, er kjemiingeniør og jobber i oljebransjen. Og dyrker gulrøtter. Foto: Cahtrine Dokken. Vis mer

- Vi har forhåndssolgt over 800 kalendere, men det blir et kostnadsspørsmål. Uansett er dette en kampanje vi kommer til å kjøre i valgkampen. Kalenderen viser at Senterungdommen er stolte av hjemplassen sin. Overskuddet fra salget går til et landbruksbistand-prosjekt til bønder i Tanzania.

-  Hva blir neste sprell?

-  Vi får se. I første omgang blir det med denne kalenderen.

<strong>AGRARLIBERALISME?:</strong> Olje- og energiminister, og Sp-nestleder Ola Borten Moe, forbereder seg tilsynelatende på et liv etter politikken sammen med kona Anna Ceselie Brustad Moe. Foto: Cahtrine Dokken.
AGRARLIBERALISME?: Olje- og energiminister, og Sp-nestleder Ola Borten Moe, forbereder seg tilsynelatende på et liv etter politikken sammen med kona Anna Ceselie Brustad Moe. Foto: Cahtrine Dokken. Vis mer
<strong>OMSTRIDT:</strong> SpU-leder Sandra Borch har tidligere fått kritikk for å stille opp lettkledd på bilder, og svarer på denne måten. Foto: Cahtrine Dokken.
OMSTRIDT: SpU-leder Sandra Borch har tidligere fått kritikk for å stille opp lettkledd på bilder, og svarer på denne måten. Foto: Cahtrine Dokken. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer