Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi var sekunder fra å ta ranerne

Men helikopterranerne sprengte seg vei inn i pengesentralen.

FORLOT HELIKOPTERET Ranshelikopteret er funnet i Arninge utenfor Stockholm. Her søker en politihund etter spor. Foto: Pontus Lundalh/Scanpix
FORLOT HELIKOPTERET Ranshelikopteret er funnet i Arninge utenfor Stockholm. Her søker en politihund etter spor. Foto: Pontus Lundalh/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): G4S' pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Politiet fikk melding om ranet 05.19, og sier de var svært nære å ta ranerne på fersken.

- Vi var sekunder fra å kunne konfrontere ranerne, sier polititalsmann Kjell Lindgren til Aftonbladet.

Landet på taket

Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen, og fyrte av flere sprengladninger for å nå sitt mål.

- Vi var sekunder fra å ta ranerne

- Minst to ranere landet på taket med helikopter, sier pressetalsmann Björn Engström ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

- De slo seg gjennom et vindu, og sprengte seg så vei videre inn i bygget.

KNUSTE SEG VEI INN: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Ranerne kom seg inn gjennom glasstaket.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
KNUSTE SEG VEI INN: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Ranerne kom seg inn gjennom glasstaket. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

Det var flere ansatte på jobb da ranet skjedde. De jobbet med å telle penger. De ansatte ble fraktet vekk av politiet i en leid buss etter ranet.


JOBBER PÅ ÅSTEDET: Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen.


Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
JOBBER PÅ ÅSTEDET: Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

Har spor

Pengetransportsentralen til G4S fòrer store deler av næringslivet og minibankene i Stockholm med penger.

REDDE: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Politiet samlet de som var på jobb i sentralen under ranet i en buss.

Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
REDDE: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Politiet samlet de som var på jobb i sentralen under ranet i en buss. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer

- Klokka 08.15, drøye tre timer etter ranet, ble ranshelikoptret funnet ved Arninge nord for Stockholm, opplyser Towe Hägg ved stockholmspolitiet til Dagbladet.

Hun sier politiet har flere spor etter ranerne, og jobber bredt med å finne ut hvor de har tatt veien.

Det svenske helikopterselskapet Roslagens bekreftet tidligere i dag at et av deres maskiner, en Bell 206 Jet Ranger, ble stjålet i løpet av natten


POLITIAKSJON: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran.
Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen.


Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
POLITIAKSJON: En pengetransportsentral i Västberga utenfor Stockholm ble tidlig onsdag morgen utsatt for et spektakulært ran. Ifølge politiet og vitner ble sekker med penger heist opp til et helikopter som landet på taket av sentralen. Her tar politiet seg inn i sentralen. Foto: Pontus Lundahl / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling