Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi var sikre på at det var slutten på verden

Minst 272 personer er drept i det voldsomme jordskjelvet i Equador. Store letemannskaper ute, i håp om å finne flere overlevende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallet på antall drepte i jordskjelvet i Ecuador stiger. Nå er det offisielle dødstallet 272 personer, ifølge landets president. Nå er over 10 000 militære og over 3500 politifolk ute og forsøker å finne overlevende, ifølge BBC.

- Det var det verste jeg har opplevd. Alle i nabolaget mitt skrek, og var sikre på at det var slutten på verden, sier overlevende Jose Meregildo, ifølge CNN.

Byer jevnet med jorda Jordskjelvet som traff landets kyst lørdag, var på 7,8 i styrke, og føltes over hele landet. Hovedsetet for skjelvet var sør for Muisine, en liten fiskelandsby, som ligger nesten 200 kilometer nordvest landets hovedstad, Quito.

Bygninger ble jevnet med jorda og veier, spesielt vest i landet, er ødelagt, skriver Al Jazeera. Minst 1500 personer er skadd i det kraftige skjelvet, ifølge landets myndigheter.

- Nå er vår hovedoppgave å redde ut mennesker fra ruinene, sier landets president Rafael Correa, som dra hjem fra Italia til Ecuador i går.

Sov ute I natt sov engstelige mennesker ute i gatene, av frykt for etterskjelv. Samtidig hørte folk mennesker rope fra ruinene.

- Vi gjør hva vi kan, men det er nesten ikke noe vi kan gjøre. Flere steder var det ikke bare ett hus som ble ødelagt, men hele byen, sier ordfører Gabriel Alcivar til Al Jazeera.

LETER VIDERE:  Brannmannskaper er med i hjelpearbeidet for å få ut mulige overlevende etter jordskjelvet i Ecuador i helga. Fremdeles finner letemannskapene overlevende. Foto: Guillermo Granja / Reuters / Scanpix
LETER VIDERE: Brannmannskaper er med i hjelpearbeidet for å få ut mulige overlevende etter jordskjelvet i Ecuador i helga. Fremdeles finner letemannskapene overlevende. Foto: Guillermo Granja / Reuters / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!