- Vi var som Tuppen og Lillemor

Marita Ona (26) ble påkjørt og drept av en ukjent bilist tidlig søndag morgen. Politiet driver nå klappjakt på føreren, mens familien og vennene sørger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RÆLINGEN (Dagbladet): - Det er tungt å akseptere at Marita er borte. Det eneste vi kan gjøre er å tenke på de gode minnene vi hadde sammen. Hun var en gledesspreder. Det gikk ikke an å mislike henne. Marita hadde mange venner, sier Heidi Lindström (25), bestevenninne med Marita Ona.

- Vi er barndomsvenninner, og vi har nesten vært som «Tuppen og Lillemor». Marita bodde hjemme hos oss en god stund. Vi delte alt, vi sov til og med i samme seng, sier Heidi.

- Umenneskelig

Hun synes det er forferdelig at noen forlot bestevenninnen døende i veikanten.

- Det er helt umenneskelig. Jeg sliter med å akseptere det. Marita er et helt uskyldig offer. Det finnes ingen rettferdighet i det som skjedde, sier hun.

- Jeg lurer jo på hva som kunne skjedd hvis sjåføren ikke hadde stukket av, sier Heidi Lindström, før gråten tar overhånd.

Jakter på sjåføren

Politiet etterlyste søndag en sølvgrå personbil som ble observert i området ved 06-tida. Drapsetterforskerne jaktet i hele går på føreren av bilen.

Dagbladet får bekreftet av operasjonsleder Bjørn Jahr ved Romerike politidistrikt at etterforskerne har mottatt flere tips.

- Dessverre har vi ikke kommet nærmere en pågripelse. Vi jobber for fullt med saken, sier Jahr, som ønsker tips.

Marita Ona ble påkjørt og drept mellom klokka 06 og 07 søndag morgen, på riksvei 120 i Rælingen.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt konkluderer med at Marita Ona er påført store skader som trolig er forenlig med påkjørsel av en bil, sier lensmann Terje Staum ved Fet og Rælingen lensmannskontor.

- Hevntanker

- Umiddelbart fikk jeg hevntanker. Men det er hevn i seg selv at personen som drepte Marita må leve med det resten av livet. Ingen kan leve med noe slikt på samvittigheten, sier Heidi Lindström.

Bestevenninnen trodde ikke på Maritas tvillingbror, da han fortalte om den tragiske ulykken.

- Egentlig har det ikke gått opp for meg at Marita er død. En time kan det gå bra, men jeg kan plutselig knekke sammen, sier hun.

- Jeg har vært på ulykkesstedet to ganger, det er utrolig tøft. Savnet hadde nok vært det samme uansett hvordan hun hadde gått bort, men det kommer en del ekstra vonde følelser fordi Marita ble revet bort på en slik måte.

- Jeg håper bare at den som har gjort dette kan melde seg til politiet så fort som mulig, sier hun.

- GRUSOMT: - Jeg lurer jo på hva som kunne skjedd hvis sjåføren ikke hadde stukket av, sier Maritas bestevenninne Heidi Lindström. I går kveld var hun ved ulykkesstedet i Rælingen.