Vi vasser i ledige jobber

Det finnes godt med jobber, men ingen vil ha dem. Vikarbyråer opplever at arbeidssøkere takker nei til arbeid. De vil heller være arbeidsledige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Arbeidsledigheten stiger. Stadig flere er uten jobb, samtidig som vi blir nedringt av bedrifter, sier Kenneth Opsahl, daglig leder i vikarbyrået Adecco.

Som følge av markedssituasjonen er det mange ledige jobber innenfor salg og kundeservice. Men bare en av hundre takker ja til salgsjobber, ifølge Opsahl.

- De fleste som ønsker seg jobb i dag kan få det, sier han, og mener det har med fleksibilitet og justering av forventninger å gjøre.

Ambisjoner

Opsahl får støtte av administrerende direktør Petter Furulund i Servicebedriftenes Landsforening (SBL).

- Vi har nå et utdanningsnivå hvor vi havner i arbeidsledighet. Vi har opplevd at for eksempel Arbeidstilsynet har anbefalt folk å ikke ta jobb i såkalte enklere yrker. Også foreldre kan bli en sperre fordi de har høye ambisjoner på vegne av barna, sier Furulund.

Personalkonsulent i Adecco, Filip Skogstad, oppfordrer arbeidssøkere til å være mer fleksible og vurdere andre løsninger mens de venter på drømmejobben.

Han opplever at mange blir værende arbeidsledig unødig lenge, fordi de har for høye krav til midlertidig jobb.

- Som arbeidssøker stiller man alltid sterkere når man er i jobb. Det er lettere å få jobb hvis du er i jobb. Man må stå på litt for å få drømmejobben, sier Skogstad.

Salgsskrekk

Anita Fatnes, personalkonsulent i Proffice, bekrefter at en del arbeidssøkere er kresne på jobbene.

- Det er mange med høyere utdannelse om ikke tar hva som helst. De fleste har skrekk for salgsjobber, sier Fatnes. Hun mener sivilmarkedsførere spesielt kvier seg for salgsjobber.

- De tror det ikke lønner seg å jobbe.

Også Per Ove Bævre, daglig leder i Top Temp, har erfart mye av det samme.

- Nyutdannede tror butikk- og vaskejobber kan skade karrieren. Arbeidssøkere melder seg heller opp til fag på universitetet mens de venter på gulljobben, sier Bævre.

Kan skade miljøet

Verken Manpower eller Aetat jobbservice gir uttrykk for liknende erfaringer. De oppfatter derimot de fleste arbeidssøkerne som positive og fleksible.

Det er ikke bare arbeidstakernes holdninger som er problemet, mener forsker Asbjørn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet (AFI).

- Man kan også snu på problemstillingen: Kanskje vikarbyråene ikke tilbyr nok? Man må se på om vilkårene og innholdet i jobben er gode nok, sier Grimsmo.

Han understreker at en vikarjobb likevel kan være en måte å få vist hva man duger til innenfor en organisasjon.

For høye krav

- Men man bør være litt forsiktig med å stille for høye krav til arbeidsplassen, for det kan skade det arbeidsmiljøet man går inn i. Det kan bli vanskelig å få et team til å fungere hvis man baserer seg for mye på vikarer, sier Grimsmo. Han peker også på at det å gå uten arbeid i lang tid kan tære på både selvfølelsen og helsa.