- Vi venter alle på døden

Han smiler og ler om det meste. Også om sin egen død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GAZA BY (Dagbladet): Den nyutnevnte lederen for Hamas, Abdel Aziz Rantissi (56), strålte på fotballbanen i Gaza by i går: Absolutt alle - oppmøtte palestinere og pressefolk - gjør alt for å få et ord med Rantissi. Og mannen som gikk under jorda i juni i fjor stortrives i hovedrollen.

Forberedt på døden

Den 56-årige barnelegen smiler og ler. Tar seg god tid til å snakke - og le. Om alt fra okkupasjon til egen død.

- Vi venter alle på den siste dagen i livet vårt. Da alt vil endre seg, om det så er på grunn av hjerteslag eller bombe fra et Apache-helikopter. Sjøl foretrekker jeg at det blir en Apache, skoggerler Rantissi.

56-åringen vet godt at han står på israelernes liste over palestinere som ønskes drept. Seinest i juni i fjor overlevde han et rakettangrep. Siden den gangen har han levd uten mobiltelefon og uten fast bopel. For å unngå å bli drept, skifter han også oppholdssted mange ganger i døgnet.

- Jeg vet de vil forsøke å drepe meg igjen, men det betyr ikke noe. Vi ofrer oss for å få slutt på okkupasjonen, sier Rantissi.

Vi er på sørgestund for Hamas' avdøde leder Ahmed Yassin. I går ble sørgestunden forvandlet til en hyllest for Hamas' nye leder i Gaza og Vestbredden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.