- Vi venter på at helvete skal bryte løs

Norske Therese Løvdahl (23) venter på monstersyklonen i Australia.

PÅ TOALETTET: Norske Theres Løvdal (23) har barrikadert seg på baderommet med foreldrene Ivan og Kirsten, og søsteren Marianne (21) . Foto: Marianne Løvdal
PÅ TOALETTET: Norske Theres Løvdal (23) har barrikadert seg på baderommet med foreldrene Ivan og Kirsten, og søsteren Marianne (21) . Foto: Marianne Løvdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Theres Løvdal (23) har barrikadert seg på baderommet og forteller at hun frykter monstersyklonen som snart feier inn mot Australias østkyst i 300 km/t.

Brisbane Times melder at syklonen nå nærmer seg med stormskritt.

- Dette er skummelt, for jeg vet ikke hva jeg kan forvente, forteller Løvdahl på telefon.

Sammen med foreldrene Ivan og Kirsten, og søsteren Marianne (21) befinner hun seg på et hotell 300 meter fra stranda i Cairns. Familien er for tiden på rundreise i Australia.

- Vi har fått streng beskjed om å ikke forlate hotellrommet, og når syklonen kommer har vi fått beskjed om å oppholde oss på baderommet.

- De har vist tv-bilder fra tidligere orkaner, der tak blir revet av hus, det er skremmende. En skummel tanke er om bygningen vi er i ikke skulle holde, men vi håper jo at hotellet vet hva de gjør når de sier det er trygt å være her.

400 000 rammet Meteorologer beskriver «Yasi» som en «monstersyklon» og advarer mot ødeleggelser like store som orkanen Katrina førte med seg over det sørlige USA i 2005.

- Det neste døgnet blir mildt sagt redselsfullt for innbyggerne i de utsatte områdene, sier delstatsguvernør Bligh, som kaller orkanen "den mest katastrofale stormen som noensinne har rammet kysten vår".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer