HER SITTER HAN: Den 36-årige drapsmannen ble pågrepet i Polen natt til mandag. Han befinner seg i fengsel på denne politistasjonen i den polske byen Nowy Targ. Foto: Keven Erickson
HER SITTER HAN: Den 36-årige drapsmannen ble pågrepet i Polen natt til mandag. Han befinner seg i fengsel på denne politistasjonen i den polske byen Nowy Targ. Foto: Keven EricksonVis mer

- Vi venter på dokumenter fra norsk politi

Polske myndigheter er innstilt på å sende Camillas sønn (1) til Norge, men får ikke gjort noe før dokumentene kommer fra norske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Lørdag ble Camilla Samira Olsen (32) funnet knivdrept på Kolbotn. Hennes samboer (36) som er siktet for drapet, ble natt til mandag pågrepet i Rabka i Polen. Parets 1-årige sønn var sammen med ham i bilen da han ble pågrepet.

Da Dagbladet snakket med polske myndigheter i morgentimene i dag, var de innstilt på å få 1-åringen og siktede utlevert til Norge så fort som mulig.

- Det er klart fra polske myndighetes side at barnet og mannen skal utleveres til Norge, uansett om siktede også har fransk statsborgerskap. Men vi har ikke mottatt noen dokumenter fra norske myndigheter ennå, så vi må avvente til de kommer, sier en talsmann for statsadvokatens kontor.

Kjenner ikke siktelsen Polske myndigheter kjenner heller ikke til detaljene i siktelsen. Derfor er ikke mannen formelt fremstilt for varetektsfengsling ennå.

- Mannen må framstilles for varetektsfengsling i dag i henhold til tidsfrister i det polske rettssystemet, sier talsmannen til Dagbladet.

Norsk politi reiser i dag til Polen for å hjelpe til med å få gutten raskt hjem til Norge. Det kjente statsadvokatens kontor ikke til da Dagbladet kontaktet dem tidligere i dag.

Camillas sønn (1) befinner seg fortsatt på sykehuset Podhalanski Szpital Specjalistycny i byen Nowy Targ. Etter at hans far ble pågrepet klokken 03.10 natt til mandag, måtte barnet tilbringe resten av natten på den lokale politistasjonen hvor betjentene forsøkte å holde ham i godt humør med tåteflaske og rene bleier. Deretter ble han fraktet til sykehuset.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag formiddag funnet drept i sitt hjem på Kolbotn. Samboeren ble natt til i dag pågrepet i Polen med parets felles sønn i bilen. Foto: Charterparty.se
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble lørdag formiddag funnet drept i sitt hjem på Kolbotn. Samboeren ble natt til i dag pågrepet i Polen med parets felles sønn i bilen. Foto: Charterparty.se Vis mer

- Ungen ser ut til å ha det helt fint. Vi fant ham i bilen da vi anholdt den franske faren hans, sa en lokal politimann til Dagbladet i går.

Uavklart med verge 1-åringens mormor skal reise til Polen for å hente hjem sitt barnebarn.

Men det doble statsborgerskapet etterlater noen usikre punkter om hvem som skal ha ansvaret for gutten framover.

- Hvem som skal være guttens verge er ett av spørsmålene som må avklares. Det aller viktigste nå er at gutten raskt kommer til Norge.  Vi håper det kan skje i dag, men det er ikke sikkert, sier politiadvokat Lars Lanes Østbye i Follo politidistrikt til Dagbladet.

En tjenestemann fra politidistriktet er på vei til Polen for å hjelpe til med å få barnet hjem - og deretter avhøre den drapssiktede barnefaren (36).

HER VENTER BARNET: Den drepte Camillas 1-årige sønn er på dette sykehuset i Nowy Targ i Polen. Han skal bli hentet av sin mormor. Foto: Keven Erickson
HER VENTER BARNET: Den drepte Camillas 1-årige sønn er på dette sykehuset i Nowy Targ i Polen. Han skal bli hentet av sin mormor. Foto: Keven Erickson Vis mer