PUSTER UT: - Det vil alltid være delte meninger om avgjørelsen, men jeg er veldig glad for at avgjørelsen endelig er tatt, sier John Hestnes som leder avdelingen for regjeringskvartalet i Støttegruppa 22. juli til NTB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PUSTER UT: - Det vil alltid være delte meninger om avgjørelsen, men jeg er veldig glad for at avgjørelsen endelig er tatt, sier John Hestnes som leder avdelingen for regjeringskvartalet i Støttegruppa 22. juli til NTB. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

- Vi ventet jo at det skulle komme, men ikke på en søndag med tre timers varsel

Men Støttegruppa etter 22. juli er fornøyd med regjeringskvartal-avgjørelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Støttegruppa etter 22. juli sier avgjørelsen om nytt regjeringskvartal kom brått på, men de er fornøyd med at beslutningen er tatt.

- Det vil alltid være delte meninger om avgjørelsen, men jeg er veldig glad for at avgjørelsen endelig er tatt, sier John Hestnes som leder avdelingen for regjeringskvartalet i Støttegruppa 22. juli til NTB.

Selv om han er glad for avgjørelsen, skulle han ønske at støttegruppa hadde blitt varslet på forhånd om at forslaget kom.

- Vi ventet jo at det skulle komme, men ikke på en søndag med tre timers varsel. Sanner ringte meg fem minutter før pressekonferansen, men ellers var vi like uforberedt som alle andre, sier han.

Hestnes sier det er delte meninger også internt i støttegruppa. Selv er han fornøyd med at Y-blokka rives, siden den går over Ring 1. Han synes også det er et godt forslag å bygge påbygg bak Høyblokka, blant annet fordi ikke alle ønsker kontor i Høyblokka.

- Det at Høyblokka blir stående gir oss en sjanse til å bygge et informasjonssenter om hendelsen i første etasje. Det kan bli et læresenter for skoleklasser og andre om terrorisme og hendelsen. Dette må ikke skje igjen i framtiden, sier han.

Åtte mennesker døde da Anders Behring Breivik angrep regjeringskvartalet med en bilbombe 22. juli 2011.

(NTB)