- Vi vet at han er i himmelen

- Vi vet i alle fall at han er i himmelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var trøsten venner og kolleger ga hverandre da de i dag var samlet for å minnes den drepte Steinar Svensen. Misjonæren ble skutt og drept på Norsk Luthersk Misjonssambands kontor i Arusha i Tanzania tirsdag.

Med tungt hjerte søkte venner og kolleger trøst i Guds løfter under samlingen i Misjonssambandets lokaler på Fjellhaug i Oslo.

Mangler ord

- Vi har ikke ord i en slik stund, og vi vet ikke hva som er best å be om, sa misjonssekretær Tor Arne Haavet under minnestunden, bare timer før han satte seg på flyet til Nairobi. Sammen med psykiater Solveig Lande og Magne Svensen, ett av Steinar og Reidun Svensens fire barn, reiste han onsdag ettermiddag til Arusha for å gi hjelp og støtte til Reidun Svensen og hennes kolleger, Grete og Roy-Arne Bjerke.

Mistet kjær nevø

- Det var et sjokk å få meldingen om at Steinar var drept. Jeg har mistet både en kjær nevø og en kjær kristen bror, sa Steinars 84 år gamle tante og tidligere Etiopia-misjonær, Kristine Svensen, til NTB etter minnestunden.

- Akkurat nå tenker jeg mest på Reidun, Steinars kone, som reiste fra Norge for bare en uke siden. Dette er helt fryktelig for henne og for barna, sa 84-åringen, som var misjonær i Etiopia fra 1948 til 1976.

Hun understreket at Steinar gledet seg til å komme ut igjen på misjonsmarken da han dro 3. mars.

- Han snakket med glød om oppgavene og utfordringene som ventet i Tanzania, og så fram til å bruke resten av sitt liv i misjonens tjeneste, sier Kristine Svendsen.