Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vet at han var på Utøya i går

Mange ungdomspolitikere er fortsatt savnet etter gårsdagens massakre.

SAVNET:  18 år gamle Simon Sæbø fra Salangen er fortsatt savnet etter tragedien på Utøya. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg på APs landsmøte i 2009. Foto: Oddvar Nygård/Nordlys
SAVNET: 18 år gamle Simon Sæbø fra Salangen er fortsatt savnet etter tragedien på Utøya. Her sammen med statsminister Jens Stoltenberg på APs landsmøte i 2009. Foto: Oddvar Nygård/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Så langt er det klart at i alt 92 personer ble drept i gårsdagens angrep - sju i Oslo og 85 på Utøya. Lokallagene til Arbeiderpartiets ungdomsparti jobber på spreng for å få oversikt over sine medlemmer.

Mange har løpt fra mobiltelefonene sine, og flere har fått ødelagt telefonen da de la på svøm. Samtidig har det vært vanskelig å kunne bekrefte hvem  over hvem som faktisk befant seg på øya.

Simon Sæbø (18) fra Salangen i Troms er blant dem som har status som savnet etter tragedien på Utøya.

- Vi vet at han var på Utøya i går, forteller lensmann ved Salangen lensmannskontor, Hans Roar Rasmussen, til Dagbladet.

Han har vært i kontakt med Sæbøs foreldre som nå er på vei til Oslo.

- Sjokk og vantro Hele fem ungdommer fra den lille kommunen Salangen var til stede på Utøya i går. Fire er redegjort for og skal etter forholdene ha det greit.

- Det er med sjokk og vantro at også Salangen har blitt så hardt og brutalt rammet, sier Rasmussen.

I alt var det 40 AUF-ere fra Troms på sommerleiren, skriver Nordlys.

I Hordaland er AUF-leder Tore Eikeland (21), og nestleder Tarald Mjelde (18), savnet.

- Vi håper og ber om at ungdommene skal komme til rette i live, skriver Osterøy kommune på sine hjemmesider.

- Rystende historier I Rogaland er det tre AUF-ere som ikke har kommet til rette. I alt 33 personer hadde reist til Utøya.

- Det er mange personer som er i live, men som ikke er identifisert. Vi har fått mange forferdelige og rystende historier, men vi vet ikke hva som har hendt med de tre, sier Kristine Gramstad i Rogaland Arbeiderparti til Dagbladet.

I Eigersund er Jamil Rafal Yasin savnet etter skyteepisoden. Det bekrefter foreldrene overfor kommunen. Yasin er opprinnelig fra Irak, men bor nå sammen med familien sin i Eigersund.

- Alle andre deltakere på leiren fra Dalane er gjort rede for. Eigersund kommune flagger i dag på halv stang og byen bærer preg av det som har skjedd, skriver kommunen på sine hjemmesider.

- Vi vet ingenting
Fra Sogn og Fjordane var fem personer til stede på øya. Fire er i god behold. En er fortsatt savnet.

- Hun var i kontakt med NRK klokka 18.30, så har hun sendt noen tekstmeldinger til venninner. Etter det har ingen hørt fra henne, sier fylkesleder for Ap i Sogn og Fjordane, Nils P. Støyva, til Dagbladet.

SAVNET:  Jamil Rafal Yasin fra Egersund har ikke kommet til rette. Foto: Privat
SAVNET: Jamil Rafal Yasin fra Egersund har ikke kommet til rette. Foto: Privat Vis mer

Victoria Stenberg fra Årnes er savnet, og foreldrene frykter at hun har omkommet.

- Vi vet ingenting. Vi sitter her og venter. Her sitter det mange familier rundt oss og bare gråter. Vi regner med at vår Victoria er blant de 84 som er drept, sier faren Ivar Stenberg til glomdalen.no på telefon fra Sundvollen.

Stenberg hadde nettopp blitt medlem av AUF.

— Vi fikk to meldinger fra Victoria, deretter var det slutt. Første sendte hun en klokka 17.48, og der skrev hun at noen drev og skjøt ute på øya. Klokka 18.07 fikk vi ei ny melding om at vi ikke måtte ringe henne, for hun drev og gjemte seg, sier faren til avisa.

- Ødelagte mobiltelefoner AUF i Oslo og Akershus har også medlemmer de ikke har fått kontakt med etter massedrapet.

- Mange av deltagerne har løpt fra mobiltelefonene sine, flere la på svøm fra øya og har fått mobilene sine ødelagt. Derfor er det umulig å si hva som har skjedd med dem, sier nestleder i Oslo AUF, Vegard Grøslie Wennesland, til NRK.

Akershus AUF hadde nesten 100 påmeldte medlemmer.

- Akershus er i tillegg det største fylkeslaget til AUF. Vi vet at ikke alle reiste dit og vi vet at noen allerede hadde reist hjem, men det var mellom 70-80 medlemmer der, sier Myrli til NRK.

Han legger til at det arbeidet med å få oversikt har blitt vanskeliggjort ved at de som hadde den fulle oversikten, selv er skadd.

SAVNET:  Leder for AUF Hordaland, Tore Eikeland (21), har ikke kommet til rette. Foto: Hordaland Arbeiderparti
SAVNET: Leder for AUF Hordaland, Tore Eikeland (21), har ikke kommet til rette. Foto: Hordaland Arbeiderparti Vis mer