- Vi vet det er folk i live der nede for vi hører stemmer

Minst 20 arbeidere innesperret i gruve i Nicaragua.

RASTE SAMMEN: I alt 28 arbeidere jobbet i gruva, om lag 800 meter under bakken, da den raste sammen. To av dem har klart å grave seg ut, mens tilstanden til de øvrige arbeiderne ennå ikke er kjent. Foto: Inti Ocon / AFP / Scanpix
RASTE SAMMEN: I alt 28 arbeidere jobbet i gruva, om lag 800 meter under bakken, da den raste sammen. To av dem har klart å grave seg ut, mens tilstanden til de øvrige arbeiderne ennå ikke er kjent. Foto: Inti Ocon / AFP / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I alt 28 arbeidere jobbet i sølv- og gullgruva ved landsbyen El Coma i Nicuragua, da den raste sammen i går, lokal tid. De befant seg da om lag 800 meter under bakken.

To av gruvearbeiderne har klart å grave seg ut, mens tilstanden til de øvrige arbeiderne ennå ikke er kjent.

- Kommuniserer - Vi har kunnet fastslå at 20 personer er i live, sier talsmann for presidenten Rosario Murillo.

Hjelpemannskaper jobber på spreng for å redde ut gruvearbeiderne, mens pårørende har samlet seg ved inngangen. En av dem er Margarita Mendez, som venter på nyheter om sønnen Salvador Urbina.

- Det er angivelig omkomne, men det er ikke bekreftet, sier lokalpolitikeren Martha Lagos til nettavisen 19 Digital.

Ifølge Channel 8 skal 20 arbeidere være fanget i en slags grotte inne i gruva, og har derfra kommunisert med redningsarbeidere. Arbeiderne har blant annet sagt at de ikke kjenner tilstanden til de ytterligere fire arbeidere som er savnet.

Ukjent årsak - Vi uttrykker vår medfølelse til disse arbeiderne og deres familier, og ber til gud om at alle våre brødre som er rammet av denne forferdelige ulykken kommer ut med livet i behold, sier gruveselskapet i en pressemelding, ifølge Fox News.

Gruva ligger ved  landsbyen El Comal nordvest i landet.

Årsaken til gruvekollapsen er ennå ikke kjent.

SØNNEN ER FANGET: Hjelpemannskaper jobber på spreng for å berge ut gruvearbeiderne, mens pårørende har samlet seg ved inngangen. En av dem er Margarita Mendez, som venter på nyheter om sønnen Salvador Urbina.
 Foto: Esteban Felix / AP /Scanpix
SØNNEN ER FANGET: Hjelpemannskaper jobber på spreng for å berge ut gruvearbeiderne, mens pårørende har samlet seg ved inngangen. En av dem er Margarita Mendez, som venter på nyheter om sønnen Salvador Urbina. Foto: Esteban Felix / AP /Scanpix Vis mer