Vi vet hva Lene Alexandra gjør i kveld

En milliard slukker lyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld mellom 20.30 og 21.30 slukkes lysene over hele verden, i verdens største klimakampanje, Earth Hour. Om kampanjen når målet, slår en milliard mennesker av lysbryterne i kveld.

WWFs klimablogger, Maria Waag, har spurt vanlige folk og kjendiser om hva de vil gjøre en time i mørket.

Klimaengasjerte Lene Alexandra Øien har svaret klart.

- Dagene mine er ganske hektiske for tiden, så jeg satser på å ta en «power nap», sier hun til Dagbladet.no.

Flere forslag til aktiviteter får du flere forslag i videobloggen over. Rundt om i landet blir det også forskjellige arrangementer, som konserter og performancekunst.

Earth Hour-Kampanjen startet i Sydney i 2007, og spredde seg til resten av verden i fjor. I år deltar Norge for første gang.

I fjor var 350 byer og ca 50 millioner mennesker med. Målet i år har vært tusen byer og en milliard innbyggere. Allerede nå har mer enn  2700 byer og 83 land meldt seg på. Bare i Norge er 93 kommuner, 154 bedrifter, 54 nasjonale organisasjoner, 68 skoler og alle politiske partier med. Med unntak av Rød Ungdom, som mener Earth Hour gjør like mye for miljøet som Paradise Hotel gjør for norsk kulturliv.

Lysene slukkes i monumenter som Akropolis, Kheops-pyramidene, Akershus festning og Frelserstatuen i Rio de Janeiro. Nettsteder som Google og Dagbladet.no skrur også av lyset.

Den mørke timen er en symbolsk handling.

- Poenget med Earth Hour er å gi et signal til verdens ledere om at vi ønsker en mer ansvarlig klimapolitikk, sier prosjektleder Ina Toften i WWF, som står bak kampanjen.

Slukker man lyset, er man med. Man kan også velge å registrere seg på Earthhour.no og bli med i Facebook-gruppa, som i skrivende stund har over 500 000 medlemmer. Kampanjen kan følges via Twitter og du kan delta i en fotokonkurranse på Flickr. Skulle du være redd for å glemme det hele, kan du få en påminnelse ved å sende gratis SMS med kodeord EH til 2242.

Hvordan markerer du Earth Hour? Send oss bilder eller tips om markeringer på SMS/MMS til 2400 eller e-post til 2400@dagbladet.no

KLIMAENGASJERT: Glamourmodell og dansekjendis Lene Alexandra Øien. Foto: SCANPIX.
KLIMAENGASJERT: Glamourmodell og dansekjendis Lene Alexandra Øien. Foto: SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer