Vi vet hva Lene Alexandra gjør i kveld

En milliard slukker lyset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld mellom 20.30 og 21.30 slukkes lysene over hele verden, i verdens største klimakampanje, Earth Hour. Om kampanjen når målet, slår en milliard mennesker av lysbryterne i kveld.

WWFs klimablogger, Maria Waag, har spurt vanlige folk og kjendiser om hva de vil gjøre en time i mørket.

Klimaengasjerte Lene Alexandra Øien har svaret klart.

- Dagene mine er ganske hektiske for tiden, så jeg satser på å ta en «power nap», sier hun til Dagbladet.no.

Flere forslag til aktiviteter får du flere forslag i videobloggen over. Rundt om i landet blir det også forskjellige arrangementer, som konserter og performancekunst.

Earth Hour-Kampanjen startet i Sydney i 2007, og spredde seg til resten av verden i fjor. I år deltar Norge for første gang.

I fjor var 350 byer og ca 50 millioner mennesker med. Målet i år har vært tusen byer og en milliard innbyggere. Allerede nå har mer enn  2700 byer og 83 land meldt seg på. Bare i Norge er 93 kommuner, 154 bedrifter, 54 nasjonale organisasjoner, 68 skoler og alle politiske partier med. Med unntak av Rød Ungdom, som mener Earth Hour gjør like mye for miljøet som Paradise Hotel gjør for norsk kulturliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer