Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vet hvem drapsmannen er

Svensk politi sikre på å ta dobbeltdrapsmannen denne uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I seks dager har svensk politi jaktet på mannen som drepte Mohammed Ammouri (8) og Anna-Lena Svensson (56) i Linköping. Nå står de trolig overfor et gjennombrudd i saken, melder Aftonbladet.

Gjerningmsmannen ble selv skadd under det blodige dramaet, og ifølge avisa har politiet sikret seg tekniske spor som gjør at de nå planlegger en pågripelse.

- Vi pågriper mannen om kort tid, i løpet av denne uka. Da har vi svaret fra de tekniske analysene, sier statsadvokat Lennart Löthmann til avisa.

- Det handler om en gjerningsmann i psykose, legger han til.

- Skulle kidnappes

Samtidig som nettet snøres om gjerningsmannen, blir en ny teori om dobbeltdrapet lansert.

Ifølge Expressen tror politiet at det opprinnelig var planlagt å kidnappe lille Mohammed, og at Anna-Lena Svensson ble drept da hun tilfeldigvis ble vitne til overfallet.

- Vi tror at han skulle bortføres, og at kidnapperne skulle bruke ham i en utpressingssak. Det kan dreie seg om en pengetvist, sier en anonym politikilde til avisa.

Politiet er sikre på at drapsmannen gikk til angrep på den lille gutten først. Naboen Anna-Lena ble vitne til det brutale overfallet, og ble tid seinere hugget ned.

Mohammed Ammouri døde på stedet, mens den 56-årige kvinnen døde kort etter ankomst til sykehuset.

- Overvåket

I dag forteller 8-åringens familie til Expressen at familien følte seg overvåket i dagene før drapet. Guttens onkel forteller om en episode der Mohammeds mor skulle kaste noe søppel, og lot søppelposene stå utenfor ytterdøra et yeblikk. Da hun kom tilbake, var de borte. Litt seinere fant hun posene igjen, men da skal de ha vært sprettet opp og undersøkt.

- Vi tror det var noen som lette etter noe i posene. Noen som ville samle informasjon, sier guttens onkel.

I SORG: Linköping har levd i sorg og frykt etter det grusomme dobbeltdrapet forrige tirsdag.
DREPT: 8-åringen Mohammed Ammouri (bildet) og Anna-Lena Svensson (56) ble drept på åpen gate.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media