Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vet hvem som drepte Pearl

Pakistansk politi sier de vet hvem som henrettet den kidnappede journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans innenriksminister sier i kveld at de har navnene på de som kidnappet og brutalt henrettet den amerikanske journalisten Daniel Pearl i Pakistan, melder CNN.

Pearl, som var leder for Asia-kontoret til avisa The Wall Street Journal, ble kidnappet den 23. januar i år. Han hadde fått en avtale om å intervjue lederen for en militant muslimsk gruppe som skal ha hatt forbindelser med den britiske skobomberen Richard Reid.

I ettertid kan det se ut som om han ble lokket i en felle.

Daniel Pearls enke, Mariane, sendte i dag et tosiders brev til media der hun takker alle for støtten hun har fått under den måneden hennes mann var kidnappet og i live i Pakistan. Hun er høygravid, og dette var parets første barn.

Fikk henrettelsen på video

Etterforskere undersøkte i dag videoen som skal vise hvordan Pearl ble drept. En amerikansk tjenestemann sier til CNN at de fikk tak i videoen da to menn tok kontakt med en FBI-spaner de trodde var journalist. Videoen skal vise Pearl snakke, og bli drept ved at strupen blir skåret over.

Den amerikanske tjenestemannen sier at etterforskerne analyserer videobåndet for å forsøke å finne ut når Pearl ble drept, og at de vil kunne bruke mer avanserte metoder når de får det med seg hjem til USA.

Ringte til George W. Bush

Pakistans innenriksminister, Moinuddin Haider, sier at president Pervez Musharraf har ringt til USAs president George W. Bush for å kondolere.

Haider sier også at de jakter på fire menn i tillegg til de fire de allrede har fengslet i forbindelse med kidnappingen og drapet.

- Vi vet hva de heter, vi kjenner deres identitet, og vi er etter dem, sier Haider.

Les hele artikkelen hos CNN her.

Hele Norges coronakart