- Vi vet hvem som sto bak Kosovo-uroen

Vestlig etterretning vet hvem som sto bak orgien av opptøyer, brannstiftelse og etnisk rensing av serbere i Kosovo. Disse folkene vil bli pågrepet, sier EUs utenrikspolitiske koordinator Javier Solana.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NATO har anklaget albanske ekstremister for å ha satt i gang opptøyene, som er de verste Kosovo har opplevd siden FN tok kontroll over provinsen for nesten fem år siden. NATO-tjenestemenn har imidlertid ikke nevnt navn på personer eller grupper.

Solanas uttalelser tyder på at de vestlige landene kjenner til disse navnene.

- Når vi begynner å arrestere de skyldige, må dere ikke hoppe i været og kreve dem løslatt, skal han ha sagt under samtaler med kosovoalbanske ledere i Kosovos hovedstad Pristina onsdag.

Til sammen 28 mennesker mistet livet i tre dager med blodige opptøyer i Kosovo i forrige uke. Rundt 3.600 mennesker, for det meste medlemmer av provinsens serbiske mindretall, måtte flykte fra sine hjem.

FNs generalsekretær Kofi Annan sa seg onsdag «sjokkert og rasende» over drapet på to av verdensorganisasjonens politifolk i Kosovo. En lokal politimann og hans kollega fra Ghana ble skutt og drept mens de var på oppdrag i landsbyen Luzane to mil nord for Pristina.

NTB