TRE RANERE:  Et utsnitt fra overvåkningsvideoen viser tre ranere og en bakbundet vekter ved DNBs minibank i Skedsmosenteret natt til søndag 10. oktober. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
TRE RANERE: Et utsnitt fra overvåkningsvideoen viser tre ranere og en bakbundet vekter ved DNBs minibank i Skedsmosenteret natt til søndag 10. oktober. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.Vis mer

- Vi vet hvilket språk ranerne snakket

Politiet går ut med bilder etter et av de største pengetransportranene i landet. Ti uker siden Nokas-ranere stakk av med millioner fra Skedsmo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vitneforklaringer og overvåkningsbilder viser at det var tre maskerte menn som ranet en pengetransport fra Nokas natt til mandag 10. oktober i år, ved minibanken til DNBs filial i Skedsmosenteret.

- Vi vet hvilket språk ranerne snakket, men vil ikke gå ut med opplysninger om det nå, sier politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Ti uker etter millionranet går politiet ut med bilder fra overvåkningskameraer på stedet for å få publikums hjelp til å oppklare et av de største pengetransportranene her i landet.

- Jeg kan bekrefte at ranerne fikk med seg et millionutbytte, og at ingenting er kommet til rette, sier politiadvokat Åsmund Yli til Dagbladet.

Rød Audi A6 statsjonsvogn - Overvåkningsvideoen viser både bilen og ranssituasjonen tydeligere enn stillbildene fra den samme videoen, som vi nå går ut offentlig med. Av hensyn til etterforskningen går vi ikke ut med videoen nå, opplyser Yli til Dagbladet.

Heller ikke ransbilen er funnet. Utfra videoen og vitnebeskrivelser, var ransbilen en rødlig Audi A6 stasjonsvogn - årsmodell mellom 1998 og 2005.

Vitner eller andre med tips kan kontakte politiet på tipstelefon 99 48 77 46.

Fikk sparken Ranet skjedde på et tidspunkt da det er velkjent at pengetransportene har mest penger om bord - når minibankene skal fylles opp etter helga.

De to vekterne som ble ranet, har fått sparken på grunn av alvorlige brudd på sikkerhetsrutinene, har konserndirektør Peter Wesenberg i Nokas tidligere bekreftet overfor VG.

Politiadvokat Yli sier at de to vekterne har status som vitner i saken, sammen med flere andre som er avhørt fordi de var ved åstedet eller av andre grunner.

Ingen pågrepet - Ingen personer er pågrepet eller siktet i saken, sier han.

På spørsmål om politiet har etterforsket spesielle miljøer, velger politijuristen å svare slik:

- Dette er en alvorlig sak som er profesjonelt utført. Det krever profesjonell etterforskning. Etterforskningen er høyt prioritert, og vi jobber med den hver dag.

Politiet utelukker ikke at det kan være flere personer involvert i ranet og planleggingen enn de tre mennene som er synlige på overvåkningsvideoen.

Fargeampuller? Fargeampuller som gjør ranspenger verdiløse, er et av sikringstiltakene mot ran, som verdisikringsbransjen selv har innført.

Politiadvokat Åsmund Yli vil av hensyn til etterforskningen ikke svare på Dagbladets spørsmål om det var fargeampuller blant seddelbunkene i ransutbyttet fra 10. oktober i år.

 AUDI A6 STASJONSVOGN:  Videoen, som blir holdt tilbake av hensyn til etterforskningen, viser bilen tydeligere, i følge politiet. Den røde Audi'en skal være mellom 1998 og 2005-modell. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
AUDI A6 STASJONSVOGN: Videoen, som blir holdt tilbake av hensyn til etterforskningen, viser bilen tydeligere, i følge politiet. Den røde Audi'en skal være mellom 1998 og 2005-modell. Foto: Overvåkningskamera/Politiet. Vis mer