- Vi vet hvor de bortførte skolejentene er

Men nigerianske myndigheter vil ikke gå inn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nigerianske myndigheter har funnet ut hvor de over 200 bortførte skolejentene holdes fanget, melder den nigerianske avisen The Punch. Jentene er blitt holdt fanget av ytterliggående islamister fra Boko Haram siden midten av april.

Vanskelig operasjon Forsvarssjef Alex Badeh sier at det ikke er en lett oppgave å redde dem fra terroristene som holder dem fanget.

- Den gode nyheten for jentenes foreldre er at vi vet hvor de er. Men vi kan ikke fortelle det til dere, sa han til journalister utenfor det nigerianske forsvarets hovedkvarter i Abuja.

- Men kan vi dra dit og bruke makt? Vi kan ikke drepe våre jenter i forsøket på å få dem tilbake, fortsatte forsvarssjefen.

Badeh gikk høyt ut og betrygget skolejentenes foreldre om at de væpnede styrkene vet hva de holder på med.

- Ingen kan komme og si at Nigerias militære styrker ikke vet hva de holder på med. Vi vet hva vi driver med, og vi kan ikke sørge for at jentene våre blir drept i forsøket på å få dem tilbake. Så nå jobber vi.

Tvangsgiftet Siden skolejentene ble bortført har det pågått en internasjonal innsats for å finne de savnede jentene som ble bortført fra en skole i byen Chibok i delstaten Borno. Blant annet har USA sendt 80 soldater til Tsjad til å støtte driften av overvåkings- og rekognoseringsfly over Nord-Nigeria og området omkring.

I alt 276 jenter ble bortført, men 53 av dem klarte å rømme. Fortsatt holdes 223 jenter som gisler, og saken har opprørt og engasjert mange verden over.

Boko Haram-leder Abubakar Shekau har tidligere sagt at han vil selge jentene som slaver, og at flere av dem er blitt tvangsgiftet med opprørere.