Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapsmysteriet på Hellerud:

- Vi vet ikke hva som har skjedd, hvem som står bak eller hva som er motivet

Politiet har fortsatt ikke funnet avdødes bil. - Veldig merkelig at den er borte.

ETTERFORSKER: Mannen i 50-åra ble funnet død i egen bolig på Hellerud i Oslo av familiemedlemmer torsdag. Søndag ettermiddag står politiet fortsatt uten noen mistenkte i saken. De har heller ikke funnet avdødes bil, som de gikk ut og etterlyste fredag kveld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Mannen i 50-åra ble funnet død i egen bolig på Hellerud i Oslo av familiemedlemmer torsdag. Søndag ettermiddag står politiet fortsatt uten noen mistenkte i saken. De har heller ikke funnet avdødes bil, som de gikk ut og etterlyste fredag kveld. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter tre døgn med intens etterforskning står politiet fremdeles uten noen mistenkt etter at en mann i 50-åra ble funnet drept i sin egen bolig på Hellerud i Oslo, torsdag.

- Vi vet ikke hva som har skjedd, hvem som står bak eller hva som er motivet, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

- Opptatt av bilen

Fredag kveld gikk politiet ut med en etterlysning av avdødes bil - en Toyota Auris 2013 med registreringsnummer BS84111.

Bilen er fortsatt søkk borte, og politiet oppfordrer alle som kan ha tips om bilen om å kontakte dem på tlf 22 66 96 00 eller e-post [email protected]

- Vi har ikke fått så mange tips om bilen, men vi har fått noen interessante, som vi følger opp. Det er fortsatt viktig for oss å finne ut hvor bilen er, sier Metlid.

- Hvorfor er denne bilen så viktig?

- Dette er bilen til avdøde, og en bil han var opptatt av, og det er veldig merkelig at den er borte - særlig jo lenger tid det går. Alle observasjoner er av interesse.

Møte med pårørende

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gå ut med flere detaljer om drapssaken eller avdøde på nåværende tidspunkt, men Metlid forteller at de vurderer å gå ut med bilde av avdøde for å kunne få flere tips i saken. Dette vil i så fall skje i samråd med pårørende, forteller hun - og legger til at de har vært i et møte med familien i dag.

BER OM HJELP: Politiet i Oslo ved Grete Lien Metlid orienterer om funn av død person på Hellerud i Oslo. Video: NTB Scanpix Vis mer

Det er foreløpig ikke oppnevnt noen bistandsadvokat i saken.

Avdøde bodde alene i boligen på Hellerud. Politiet sa fredag til Dagbladet at de tror mannen ble drept der. Ifølge Metlid ble mannen sist observert i 12-tida torsdag. Han ble funnet død av familiemedlemmer drøye fire timer seinere - rundt klokka 16.10.

- Vi har en observasjon like utenfor bopelen rundt klokka 12, mens han ble funnet rundt 16.10. Vi er ute etter tips. All informasjon om denne saken er av interesse. Spesielt i tida mellom den siste observasjonen og tidspunktet han ble funnet, sa Metlid på en pressekonferanse fredag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!