SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politi
SAVNET: Lisa Holm er 17 år, 1.65 høy, har langt blondt hår og var iført en rosa/hvit Henry Lloyd-jakke, svarte Adidas-bukser eller jeans, har politiet opplyst. Foto: Privat / Svensk politiVis mer

- Vi vet ikke hva som har skjedd med henne, om det er en voldtektsmann, en morder eller noe annet

Søket etter Lisa (17) er nå inne i sitt femte døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Sverige har søkt etter forsvunnede Lisa Holm (17) i hele natt - uten nye resultater.

Det opplyser pressetalsmann ved Västra Götaland-politiet, Thomas Fuxborg overfor Dagbladet.

I dag og i helga trapper politiet opp søket ytterligere. Så langt har de avhørt 100 personer og mottatt over 1000 tips i saken.

I formiddag vil de også starte en dør-til-dør runde i området, opplyser Fuxborg.

- Ikke borte frivillig I tillegg søker de etter 17-åringen med flere hundepatruljer og hest. Politiets teori er at det har skjedd noe kriminelt med henne.

- Det er ingenting som tyder på at hun er borte frivillig, og vi mistenker derfor at hun er blitt utsatt for noe kriminelt, sier Fuxborg til Dagbladet.

Lisa ble meldt savnet av sine foreldre søndag kveld da hun ikke kom hjem fra jobb som avtalt.

De siste observasjonene av jenta er fra da hun var med på å stenge kafeen hun jobber i, i Kinnekulle utenfor Lidköping i Sverige.

- Da ble hun sett av en kollega. Etter dette er det fortsatt ingen som har oppgitt å ha observert henne, sier Fuxborg.

Scooteren til jenta ble funnet utenfor kafeen, med nøkkelen fortsatt i tenningen.

Nye funn Søket etter Lisa er nå inne i sitt femte døgn. Politiet har fremdeles ingen gjerningsperson i sikte, sier Fuxborg.

- Vi vet ikke hva som har skjedd med henne, om det er en voldtektsmann, en morder eller noe annet. Det er det for tidlig å si noe om, sier han.

Det ble i går gjort et funn i nærheten av Lisas arbeidsplass. Fuxborg sier de er sikre på at dette tilhører henne, men vil ikke utdype hva slags funn det er snakk om.

- Vi har ikke gått ut med hva det er. Det blir riktig å si at det er noe hun har hatt på eller med seg, sier pressetalsmannen.

DNA-analyser Politiet har allerede sendt flere av funnene til DNA-analyse. Ved et jorde nær kafeen der hun jobbet lå en ødelagt mobiltelefon, et telefondeksel og en hanske.

Politiet har også funnet en kvittering fra en matbutikk på samme sted som hansken, en klokkereim og et skoavtrykk ved en kirke.

- Det kan ta tid å få svar på DNA-analysene. Kanskje opptil to uker, sier Fuxborg.

- Hvor langt unna arbeidsplassen har dere gjort de ulike funnene?

- Det er innen en radius på  én kilometer.

- Etterforskningen er krevende ressursmessig. Vi er ute og leter etter Luisa, og det krever mye personale. Samtidig er dette en sak som engasjerer allmennheten, og vi får inn mange tips som må bearbeides, sier han.