ÉN OMKOM: Vraket av helikopteret Eurocopter AS350 Ecureuil fra firmaet Heli-Team som var på oppdrag fra Harstad til Karasjok da det havarerte. En person ble drept i ulykken som skjedde mens helikopteret sto på bakken. Foto: POLITIET/SCANPIX
ÉN OMKOM: Vraket av helikopteret Eurocopter AS350 Ecureuil fra firmaet Heli-Team som var på oppdrag fra Harstad til Karasjok da det havarerte. En person ble drept i ulykken som skjedde mens helikopteret sto på bakken. Foto: POLITIET/SCANPIXVis mer

- Vi vet ikke hva som har skjedd

Havarikommisjonen har undersøkt vraket. Bjørn Erik Lillehov (38) omkom i helikopterulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt helt uvisst hva som forårsaket helikopterulykken i Rostadalen onsdag. Havarikommisjonen håper mannen som overlevde vil kunne bidra med opplysninger.

38 år gamle Bjørn Erik Lillehov fra Harstad mistet livet i helikopterulykken, mens en 28 år gammel tekniker overlevde.

Tre inspektører fra Statens Havarikommisjon for transport var torsdag på befaring på stedet. Ulykken skjedde i et åpent område av Rostadalen i Indre Troms.

- Årsaken er ikke kjent, og foreløpig holder vi alle muligheter åpne. Fredag vil vi snakke med mannen som overlevde ulykken. Hans forklaring er viktig for å finne ut hva som skjedde, spesielt fordi helikopteret ikke har ferdskriver, sier Havarikommisjonens direktør Grethe Myhre til NTB.

28-åringen ble brakt til sykehus etter ulykken, men var torsdag utskrevet og på vei hjem.

Vraket blir liggende

Det var dårlig vær i området da Havarikommisjonen gjorde sine undersøkelser torsdag, og befaringen måtte avsluttes etter tre timer. Arbeidet forløp likevel uten komplikasjoner, ifølge Myhre.

- Inspektørene fikk gjort en grundig undersøkelse. De tok med seg noen deler fra helikopteret, men selve vraket må bli liggende igjen til våren når det blir lettere å transportere det bort. Det ligger 12 kilometer fra nærmeste vei, og det er trolig nødvendig å løfte det ut med helikopter, sier hun.

Det vil ikke ha noen innvirkning på arbeidet at selve vraket blir liggende igjen på ulykkesstedet, forsikrer hun.

Sto på bakken

Ulykkeshelikopteret sto på bakken da det havarerte, ifølge eierselskapet Heli-Team.

Politiet har offentliggjort et bilde som viser at helikopteret ligger veltet, men uten å angi nærmere hvordan det har skjedd.

- Helikopteret styrtet ikke. Det sto på bakken da det havarerte. Men hva som har skjedd, vet vi foreløpig ikke, sier daglig leder Bente Slåtto Steien i Heli-Team til VG.

Hun forteller at ulykkeshelikopteret gjennomgikk en sikkerhetssjekk senest onsdag morgen.

- Vi har ingen grunn til å mistenke at ulykken skyldtes tekniske feil, sier Slåtto Steien.

Nødpeilesender utløst

Helikopteret av typen Eurocopter AS350 Ecureuil, var på tur fra Harstad til Karasjok da ulykken skjedde. Klokken 10.51 fikk Heli-Team melding om at nødpeilesenderen var utløst.

Hovedredningssentralen i Nord-Norge ble varslet, og i alt seks helikoptre, samt bakkemannskap fra Røde Kors, ble satt inn i leteaksjonen. Ulykkeshelikopteret ble funnet klokken 13. Piloten var død da hjelpemannskapene kom fram.

Den 38 år gamle piloten fra Harstad etterlater seg samboer og to små barn.


(NTB)