UVISS SKJEBNE: Sara og Hawi håper det beste, men frykter det verste i forhold til venninnen sin.                            Foto: Håkon Eikesdal
UVISS SKJEBNE: Sara og Hawi håper det beste, men frykter det verste i forhold til venninnen sin. Foto: Håkon EikesdalVis mer

- Vi vet ikke hva som skjedde med venninnen vår

Sara og Hawi kom seg ut av den brennende bygården. Men de aner ikke hva som har skjedd med venninnen som også bodde der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hawi Latta og Sara Kerede reddet seg begge ut av den brennende bygården på Grønland i natt.

De to kommer begge opprinnelige fra Etiopia, og de har en felles venninne som bodde i samme bygg.De vet de ikke hva som har skjedd med henne nå.

De frykter at hun er blant de seks omkomne.

- Vi har spurt politiet om de vet noe om henne, men de svarer bare at det er for tidlig, sier Latta i ettermiddag.

Fikk ikke tak i Hawi
Dagbladet.no møtte Mustafa, en venn av de tre, utenfor blokka tidligere i dag. Han sa først at den ene av dem hadde overlevd, men han ante ikke hva som hadde skjedd med de to andre.

Tjue minutter etter at Dagbladet.no snakket med ham først, kom han tilbake.

- Nå fikk jeg en god nyhet, sa han.

- Hun ene jeg kjente er i live. Men jeg vet fortsatt ikke hva som har skjedd med den andre, sa han.

Våknet av brannalarmen

Hawi Latta bodde i tredje etasje. I leiligheten ved siden av bodde venninnen hun nå ikke vet skjebnen til.

- Jeg våknet av brannalarmen. Da merket jeg med en gang at det luktet brent. Men jeg skjønte ikke hva som skjedde, og prøvde å gå ut på gangen. Men der var det altfor varmt og røyken slo imot meg, sier hun til Dagbladet.no.

Hun styrtet derfor til vinduet og vurderte å hoppe ned, men det var altfor langt.

- Heldigvis kom brannvesenet og hentet meg ned, sier hun.

- Men jeg vet ikke hva som skjedde med venninnen min. Jeg frykter at hun er død. Leiligheten hennes ligger nærmest trappeoppgangen, sier Latta, som måtte kjempe med tårene.

Rømte i pysjen

Brannen startet ifølge brannvesenet i trappeoppgangen. De tror den startet i første- eller andre etasje. De vet ikke hva som startet brannen.

Ifølge byggeier Thon har huset forskriftsmessige rømningsveier, men de fleste beboerne måtte allikevel flykte ut fra vinduene. Brannvesenet måtte derfor først konsentrere seg om å redde de som stod i vinduene, før de fikk satt i gang med redningsarbeidet.

33 personer kom seg ut uskadd, 11 ble lettere skadet, 1 ble hardt skadet og 6 omkom.

Hawi og Sara kom seg ut, men fikk ikke med seg annet enn det de stod og gikk i.

- Jeg måtte rømme i bare pysjen. Heldigvis fikk jeg låne noen klær på legevakta, og så fikk jeg komme hjem til en venninne som har lånt meg det jeg trenger, sier hun.