- DETTE ER ILLE: Sheriff Matt Lutz i Muskingum County prøvde i natt å få oversikt etter dyrehage-rømningen. Foto: Trevor Jones / AP / SCANPIX
- DETTE ER ILLE: Sheriff Matt Lutz i Muskingum County prøvde i natt å få oversikt etter dyrehage-rømningen. Foto: Trevor Jones / AP / SCANPIXVis mer

- Vi vet ikke hvor stort forsprang dyra har på oss

Løver, tigre, bjørner og ulver på rømmen fra dyrehage i Ohio i USA. - Vi skyter for å drepe, sier sheriffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Zanesville i delstaten Ohio i USA prøver i dag å få kontroll på en situasjon som høres ut som den er hentet fra et dårlig filmmanus:

Nærmere 50 dyr, mange av dem svært farlige, har rømt fra en dyrepark etter at den eksentriske eieren døde under uklare omstendigheter.

- Veldig aggressive Folk blir ennå bedt om å holde seg innendørs og i dag kan flere skoler bli stengt. Sheriff Matt Lutz i Muskingum County prøvde i natt å få oversikt over nøyaktig hvilke dyr de jakter på.

- Det er grizzlybjørner, svartbjørner, geparder, løver og tigre... Vi tror det var tre eller fire ulver her. Vi vet ikke hvor presise listene våre  er. Dette er ville dyr man vanligvis bare ser på tv, oppsummerer sheriffen overfor nyhetsbyrået AP.

Han er mest bekymret for kattedyra og bjørnene, og regner faren som stor for at mennesker kan bli skadd.

- Dyra er fullvoksne, store og veldig aggressive. Situasjonen er ille. Vi vet ikke hvor stort forsprang disse dyra har på oss, sier Lutz.

Politiet jaktet i natt på rømlingene i biler, fordi de fryktet at store kattedyr og bjørner gjemte seg i mørket og i trærne og kunne overfalle mannskapene om de gikk til fots.

I et foreløpig fåfengt forsøk på å fange noen av de eksotiske dyra i live, er det lagt ut mat i de åpne burene deres. Men i kaoset utenfor dyreparken er ordren klar:

- Nå skyter vi for å drepe, sier sheriffen.

Bare rundt halvparten av dyra var i natt blitt funnet og skutt.

Skjøt dyr ved liket Det var klokka 17.30 i går lokal tid telefonene på sheriffkontoret begynte å ringe, etter at folk hadde sett ville dyr blant annet på en vei som passerer under motorveien Interstate 70.

Fire tjenestemenn med automatvåpen tok seg til dyrepark-gården, der de fant eieren Terry Thompson død, melder NPR. Det er uklart hvordan han døde, men alle bura var åpnet og flere aggressive dyr oppholdt seg ved liket.

Både disse og flere andre dyr som var i nærheten av bura sine, ble skutt med en gang.

Dyreparkeieren var ifølge NPR kjent som en eksentrisk skikkelse som satt bak spakene på fly, drev med båtrace og eide et mc-verksted som også fungerte som våpenbutikk.

- Han var ganske unik, sier nabo Bill Weiser.

Thompson bodde på dyreparkområdet, der han også hadde orangutanger og sjimpanser i hjemmet sitt. Disse dyra var de eneste som ennå var innelåst i burene sine da sheriff-betjentene gjorde det gruoppvekkende funnet i natt.