FUNNET DØD: Åtte åring funnet død i dette huset i Sund.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FUNNET DØD: Åtte åring funnet død i dette huset i Sund. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer

- Vi vet ikke hvordan jenta døde

Jente (8) funnet død på Sotra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Slik jenta ble funnet var det ikke mulig å si noe om dødsårsaken med en gang. Så langt har det ikke kommet fram noe som gjør at politiet kan trekke noen konklusjoner, sier lennsmann Odd Dale, lensmann ved Askøy, Øygarden og Sotra,.

Dale forteller at rettsmedisinere og krimtekniker skal jobbe i kveld og natt.

På pressekonferansen sier Dale at de ikke gi opplysninger om hvor faren til jenta befinner seg.

Tilkalte venninner Dagbladet har tidligere fått opplyst at mor og datter bodde alene i en leilighet, Dale sier at de ikke vil kommentere om det bodde flere i huset.

Kl 15.50 i dag fikk politiet melding om at moren fant sin datter (8) død da hun kom hjem fra jobb. Datteren hadde vært hjemme alene.

Da politiet kom til stedet hadde mora tilkalt noen venninner. Disse er ikke i slekt med familien, opplyser Dale til Dagbladet. Det en bekjent av moren som meldte om dødsfallet til politiet.

Forbereder kriseteam Familien er fra Øst-Europa, og mora jobber i en fiskeribedrift i kommunen. Kommunen forbereder nå et kriseteam, og skolen til jenta forbereder seg på en spesiell skoledag i morgen.

Moren ble ført bort fra småbruket rundt kl 18 i dag, men det tok tid før politiet fikk snakket med henne på grunn av at moren hadde behov for tolk.
På pressekonferansen klokken 20.30 i kveld fortalte politiet at tolken er på plass, og at de vil avhøre moren i kveld.

HUNDESØK: Åtte åring funnet død i Sund.
Politiet søker med hund.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
HUNDESØK: Åtte åring funnet død i Sund. Politiet søker med hund. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer

- Det er ei jente som er død, og jeg forstår det slik at det var mora som fant henne. Det er helt forferdelig uansett om det er sykdom, ulykke eller unormale omstendigheter som ligger bak, sier ordfører Ove Trellevik i Sund kommune, som i kveld var i nabolaget der jenta ble funnet.

Politiet gjorde rutinemessige søk med hunder i området rundt boligen der jenta ble funnet død.

Planlegger skoledagen - Jeg har vært i kontakt med naboer og bedt dem om å ta kontakt med han om de trenger hjelp. Vi planlegger nå hvordan vi skal ta i mot barna på skolen i morgen tidlig, sa Trellevik til Dagbladet.

Rektoren på skolen jenta gikk på sier at de i samarbeid med kriseteamet skal lage et opplegg for skoledagen i morgen.

- FORFERDELIG: Ordfører i Sund kommune, Ove Trellevik, sier til Dagbladet at han synes hendelsen er forferdelig.Foto: Tor Erik H. Mathiesen
- FORFERDELIG: Ordfører i Sund kommune, Ove Trellevik, sier til Dagbladet at han synes hendelsen er forferdelig.Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer