Donald Trump

- Vi vet Trump vant

Tilhengere av president Donald Trump samlet seg lørdag i Washington for å fremme den anklagen om at Trump var offer for fusk i presidentvalget.

STØTTER TRUMP: Tilhengere av president Donald Trump samlet seg lørdag i Washington for å fremme den grunnløse anklagen om at Trump var offer for fusk i presidentvalget. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet i Washington DC har pågrepet ti personer, skriver TV-kanalen Fox 5 DC på Twitter.

I tillegg til tre store demonstrasjoner under navnene «Stop the Steal,» «Million Maga March,» og «Women for America First,» har høyreradikale militser som Proud Boys også dukket opp i hovedstaden.

Store politistyrker har også møtt opp for å hindre at disse demonstrasjonene kolliderer med andre, store demonstrasjoner mot Trumps politikk utenfor høyesterettsbygningen.

Fredag tvitret Trump at han kanskje titter innom en av de planlagte demonstrasjonene. Det gjorde han for kort tid siden. Presidentens bilkortesje kjørte forbi demonstrasjonen i Washington D.C og ga tommel opp til tilhengerne sine gjennom bilvinduet.

Vil ha fire nye år

The Guardians reporter på stedet forteller at demonstrantene roper slagord som «fire år til» og «alle liv betyr noe». Sistnevnte er et uttrykk kritikere av «Black Lives Matter»-bevegelsen bruker.

- Vi trenger presidenten vår tilbake og vi trenger fire nye år, sier Mike Sembert fra Florida til avisa.

Han mener, i likhet med Trump, at presidentvalget var rigget.

- Vi vet Trump vant valget. Poststemmene var en dårlig idé, sier Stevan Roknic fra Indiana.

PROUD BOYS: Medlemmer av Proud Boys er til stede for å støtte Trump. Foto: REUTERS/Hannah McKay
PROUD BOYS: Medlemmer av Proud Boys er til stede for å støtte Trump. Foto: REUTERS/Hannah McKay Vis mer
AMPERT: Det har allerede oppstått konflikt mellom Trumps og Joe Bidens tilhengere.Foto: Niyi Fote /Thenews2.
AMPERT: Det har allerede oppstått konflikt mellom Trumps og Joe Bidens tilhengere.Foto: Niyi Fote /Thenews2. Vis mer

Trump har lenge før valget sådd tvil om sikkerheten rundt poststemmer, som ble brukt i mye større omfang i dette valget på grunn av coronakrisa i landet. I etterkant av valget har han holdt fast ved at valgfusk er årsaken til at Biden gikk seirende ut, men det har ikke blitt lagt fram beviser for dette.

Tvert imot, valget omtales som det sikreste noensinne, noe Trump også erkjente i en Twitter-melding fredag:

- I årevis har demokratene snakket om at valgene våre har vært rigget og utrygge. Nå sier de «for en fantastisk jobb Trump-administrasjonen gjorde i å gjøre 2020 det tryggeste valget noensinne». Dette er faktisk sant, bortsett for hva demokratene gjorde. Rigget valg!

Biden-seier

Fredag 6.november erklærte analysebyrået Decision Desk HQ, som leverer valgresultatene til Dagbladet, at demokraten Joe Biden vant den svært viktige vippestaten Pennsylvania, og ble dermed utropt som vinner av analysenivået.

Dagen etter fulgte andre store, amerikanske medier etter. Trump har siden den gang drevet en juridisk kamp i flere av statene, i form av søksmål.

Fredag denne uka kunngjorde amerikanske medier det endelige valgresultatet. Det har tatt tid å telle stemmene i de avgjørende vippestatene, men det endte blant annet med seier til Biden i Arizona og et endelig resultat på 306 valgmenn til Biden og 232 til Trump.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer