- Vi vil angripe igjen

Taliban sto bak terroraksjonen mot politihøyskolen i Lahore.

KLARTE Å RØMME: Politirekrutter beskyttet av pakistanske styrker klarer å flykte ut av politihøyskolen i Lahore. Angriperne klarte å holde gislene i åtte timer før politstyrkene tok i bruk pansrede kjørtetøy og helikoptre og fikk kontrollen. Foro: Emilio Morenatti/Scanpix/AP
KLARTE Å RØMME: Politirekrutter beskyttet av pakistanske styrker klarer å flykte ut av politihøyskolen i Lahore. Angriperne klarte å holde gislene i åtte timer før politstyrkene tok i bruk pansrede kjørtetøy og helikoptre og fikk kontrollen. Foro: Emilio Morenatti/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 (Dagbladet.no): Den pakistanske Taliban-lederen Baitullah Mehsrud sier grupperingen Fedayeen al-Islam sto bak ansvaret for gårsdagens angrep mot en politihøyskole i Lahore der det meldes at 18 personer ble drept. To av de drepte var sivile, åtte var politimenn og åtte var angripere, melder BBC. I tillegg ble 95 mennesker skadet. Tre angripere er arrestert.

- Ja, vi utførte dette angrepet. Jeg skal gi detaljer senere, sier Mehsud, som har bånd til al-Qaida og har sin bastion i Waziristan.

Grupperingen truer med at gårsdagens aksjon ikke blir den siste.

- Vi vil angripe igjen hvis ikke regjeringen avslutter sin militære offensiv i stammeområdene, hvis ikke amerikanerne slutter å sende droner inn i landet, og hvis ikke regjeringen løslater Maulana Abdul Aziz, sier talsmann Omar Farooq til AP.

Angrep cricketlandslaget
Omar Farooq sier de også sto på angrepet på det srilankiske cricketlandslaget i Lahore 3. mars der sju mennesker ble drept.

TATT: Pakistanske styrker arresterer en av de mistenkte terroristene (t.h.) etter angrepet på politihøyskolen i går. Foto: Scanpix
TATT: Pakistanske styrker arresterer en av de mistenkte terroristene (t.h.) etter angrepet på politihøyskolen i går. Foto: Scanpix Vis mer

De har tidligere tatt på seg ansvaret for bombeangrepet på Marriott hotell i Islamabad der 54 mennesker ble drept.

Pakistanske myndigheter ser ut til å stå maktesløse overfor bølgen av terrorangrep i landet. Særlig i områdene nord i landet har regjeringen lite kontroll.

Flere av terroristene som angrep politihøyskolen var kledd i autentiske politiuniformer. Nok et tegn på at myndighetene mangler kontrollen over offentlige etater og tjenestemenn.

Terroraksjoner i Pakistan i 2009

• 30 mars: Væpnede menn dreper åtte rekrutter på en politiskole nær Lahore i Pakistan.

• 27. mars: 37 mennesker ble drept da en selvmordsbomber angrep en moské i byen Jamrud nær grensen til Afghanistan.

• 26. mars: Minst elleve mennesker blir drept i et selvmordsangrep mot en restaurant i byen Tank nordvest i Pakistan.

• 16. mars: Sju mennesker ble drept i en bombeaksjon mot en bussholdeplass i Rawalpindi.

• 7. mars: Sju politimenn og soldater ble drept da de kjørte på en minefelle i Peshawar.

• 3. mars: Sju mennesker, seks av dem politimenn, ble drept da væpnede menn angrep bussen til det srilankiske cricketlandslaget utenfor stadion i Lahore.

• 20. februar: Minst 30 mennesker ble drept og 65 såret i et selvmordsangrep mot et sjiamuslimsk gravfølge i byen Dera Ismail Khan sørvest for Islamabad.

• 5. februar: Minst 24 mennesker ble drept i et selvmordsaksjon mot en moské i Dera Ismail Khan.

Kilder: Reuters/NTB

Obama lover opptrapping
USA har gjennomført mange angrep mot mistenkte Taliban-leire i områdene nord i Pakistan. De mistenker at høytstående Taliban-ledere skjuler seg i fjellene.

Men stikk i strid med hva Taliban nå krever, erklærte president Barack Obama nylig at USA vil øke innsatsen i Afghanistan og krever samarbeid og sterkere innsats fra den pakistanske regjeringen til å bekjempe Taliban og al-Qaida i området.


Åtte politirekrutter ble drept i kampene som raste ved politiskolen i utkanten av Lahore i går. Først sju timer etter at væpnede menn stormet skolen med håndgranater, automatvåpen og sprengstoff, kunne politiet melde at de hadde kontroll.


Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

SKUDDVEKSLING: En pakistansk politimenn skyter mot Taliban-soldatene som forskanset seg inne på politihøyskolen. Foto: Scanpix
SKUDDVEKSLING: En pakistansk politimenn skyter mot Taliban-soldatene som forskanset seg inne på politihøyskolen. Foto: Scanpix Vis mer
SKADET: Redningsmannskaper redder ut en skadet politimann fra politiskolen i går. Foto: Scanpix
SKADET: Redningsmannskaper redder ut en skadet politimann fra politiskolen i går. Foto: Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer