Interne e-poster avslører:

- Vi vil at de skal smittes

Helsetopp i USA ønsket at barn skulle rammes av covid-19.

VILLE FØLGE SVERIGE: Interne e-poster avslører at Paul Alexander gjentatte ganger forsøkte å få helsemyndighetene i USA til å følge Sveriges coronastrategi. Trump-administrasjonen nekter. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB
VILLE FØLGE SVERIGE: Interne e-poster avslører at Paul Alexander gjentatte ganger forsøkte å få helsemyndighetene i USA til å følge Sveriges coronastrategi. Trump-administrasjonen nekter. Foto: Alex Edelman / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USA er blant landene i verden som er hardest rammet av coronapandemien. Over 15 millioner amerikanere har testet positivt for covid-19, og i overkant av 300 000 personer mistet livet som følge av pandemien.

Nå avslører interne e-poster at helsemyndighetene i USA gjentatte ganger har blitt oppfordret til å følge Sveriges coronastrategi, og la millioner av amerikanere bli smittet av viruset for å oppnå flokkimmunitet.

Det skriver Politico, som har fått innsyn i dokumentene.

- Det er ingen annen måte å håndtere situasjonen på - vi trenger å etablere flokkimmunitet, og det handler bare om å sørge for at personer i risikogruppene ikke utsettes for viruset. Punktum, skrev daværende seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, Paul Alexander, til flere tjenestemenn i starten av juli.

- Vil at de skal smittes

Dokumentene avslører at Alexander i hovedsak ønsket at barn og unge skulle bli smittet av covid-19. På sikt mente han at dette ville være den beste måten å få kontroll på viruset.

- Spedbarn, barn, tenåringer, unge mennesker, unge voksne og middelaldrende uten sykdommer har ingen til liten risiko … Så vi bruker dem til å utvikle flokkimmunitet … Vi vil at de skal smittes, skrev Alexander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer