- Vi vil at Norge skal bli en islamsk nasjon styrt etter Sharia-lover

Arfan Bhatti om sitt forhold til terror, religion og det norske samfunn.

JOBBER FOR ET ISLAMSK NORGE:  Arfan Bhatti er overbevist om at hele jorda en gang vil bli styrt av Sharia. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
JOBBER FOR ET ISLAMSK NORGE: Arfan Bhatti er overbevist om at hele jorda en gang vil bli styrt av Sharia. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener Arfan Qadeer Bhatti er en av Norges farligste menn. I dette intervjuet svarer den tidligere terrortiltalte norskpakistaneren på spørsmål om sitt forhold til terror, religion og det norske samfunn.

- Jobber du for at Norge skal bli en islamsk nasjon?

- Vi ønsker at Norge en dag blir islamsk nasjon og bli styrt etter Sharia-lover. Og det er vår overbevisende tro at hele jorda en gang vil bli styrt etter Sharia. Det er en islamsk forpliktelse for enhver muslim å kjempe for å høyne Allahs ord og lover over alt, sier Bhatti.

- Forstår du at nordmenn mener du misbruker ytringsfriheten og truer?

- Folk får mene hva de vil. Jeg advarte og truet ikke. Hvis noen mener at enkelte misbruker ytringsfrihet, er det bare å fjerne den delen av Grunnloven hvor ytringsfrihet er grunnlovfestet. Det er et paradoks at de som brenner for ytringsfrihet, er de samme som roper på meningspolitiet når de hører eller ser noe de misliker, sier Bhatti.

- Norge bruker ulovlig makt - Er du villig til å begå eller oppmuntre til terrorhandlinger, for å oppnå det du tror på?

- Hva terrorhandlinger er, kommer vel an på øyet som ser. Norges handlinger i Afghanistan kommer inn under kategorien terrorisme. Norge og de allierte bruker ulovlig makt når de okkuperer et land, bidrar med krigsmateriell og medvirker til massakre. Og ikke minst når de prøver å påtvinge sitt såkalte demokratiske system, normer og regler over et annet folk, sier Bhatti.

- Mottar du noen form for trygd eller sosial stønad fra det norske samfunnet?

- Nei.

1999:  Bhatti fotografert av Dagbladet i 1999, året etter at han ble dømt for å ha skutt en person under et torpedooppdrag. Foto: Espen Rasmussen / Dagbladet
1999: Bhatti fotografert av Dagbladet i 1999, året etter at han ble dømt for å ha skutt en person under et torpedooppdrag. Foto: Espen Rasmussen / Dagbladet Vis mer

- Er dere ekstremister som vil bruke vold og terror for å oppnå de målene dere ønsker?

- Vi er ikke ekstremister, men praktiserende muslimer.

- Ikke terrorist, men muslim - Muslimske ledere snakker om forsoning og forståelse?

- Generelt vil jeg si at mange selverklærte muslimske ledere frykter den norske stat og merkelapper, i stedet for å frykte den «Ene Allah». De aller fleste moskeer og islamske organisasjoner har sugerør i den norske statskasse og frykter at sugerøret vil tette seg om de sier noe som blir mislikt hos den norske stat, selv om disse muslimene vet at verken jøder eller kristne noensinne bli fornøyd med dem — inntil de velger å følge deres vei.

- Disse har gjort seg avhengig av statens bistand, så i realiteten representerer disse seg selv for å tilfredsstille dere vantro for å suge mer penger ut av den norske stat. Moskeene trosser påbudet i  koranen (9:17-18), og de  konsekvenser det er å inngå kompromiss på religionen på bekostning av å tale sannhet i henhold til islam, noe som i seg selv er forbudt i islam, sier Bhatti.

2008:  Bhatti stilte med appelsin i hånda og en blå strikkegenser i terrorrettssaken i mars 2008.
Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
2008: Bhatti stilte med appelsin i hånda og en blå strikkegenser i terrorrettssaken i mars 2008. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

- Er du en terrorist?

- Jeg er ikke en terrorist, men en praktiserende muslim. Men jeg mener bestemt at de som terroriserer den muslimske nasjon, fortjener selv å bli terrorisert med samme midler, og merke terrorens frykt på kropp og sjel slik muslimene i Afghanistan, Palestina, Irak, Somalia, Jemen, Tsjetsjenia, Pakistan merker. Det er to parter i en krig, og det er en kjensgjerning at ingen av landene involvert i en krig kan føle trygghet i sitt eget land, sier Bhatti.

Mener det norske folk blir holdt som gisler - Andre muslimer vil ha forsoning?

- Vi har merket oss at den lokale «imamen» i Skien, og hans likesinnede, mener at videoens innhold strider mot islamske verdier. Vi utfordrer dem til å bevise deres standpunkt ut ifra islam og ikke personlige synsinger. «Imamen» i Skien som preker om andre som har lite eller ingen kunnskap, burde selv ta innover seg det rådet når han bryter det islamske forbudet om å sende islamsk hilsen tilbake til en vantro, og i tillegg oppfordrer andre til å overgi muslimer til det norske politi.

- Mener du norske soldater i Afghanistan begår overgrep?

2009:  Arfan Bhatti ble løslatt etter tre år i varetekt. Han dro rett hjem til familien som bor i en enebolig på Stovner.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
2009: Arfan Bhatti ble løslatt etter tre år i varetekt. Han dro rett hjem til familien som bor i en enebolig på Stovner. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

- Norske soldater er terrorister som begår, og deltar i, overgrep mot blant annet muslimer i Afghanistan. De må også dele på all skyld i overgrep deres allierte begår i Afghanistan. Det norske folk må forstå at det er de som blir holdt som gisler som følge av regjeringens krigspolitikk. Norge bør derfor revurdere sin politikk og komme seg ut av leiren til islams fiender slik at det norske samfunn kan være trygt og uten konstant terrortrussel hengende over seg, sier Bhatti.

- Hva med niqab?

- Profetens koner dekket seg helt. Majoritetene av de lærde oppfordrer også muslimske kvinner om å dekke seg. Vi støtter våre søstre og vil beskytte dem mot alle angrep.

- Det er hyklersk å se at kritikere som påberoper å være for retten til å ta egne valg, er de samme som ønsker å kneble denne friheten for våre muslimske søstre. Verre er det å se selverklærte muslimske ledere, som har påtatt seg ansvaret til å representere muslimer, tier i niqab-debatten. De burde skamme seg, de stiller ikke opp for trengende døtre og søstre i islam. Det er et bevis på at de er uegnede til å representere islam og muslimer. Frykt Allah, og ta ansvar, sier Arfan Bhatti.

NÅ:  20. januar i år var Bhatti en av personene bak demonstrasjonen mot krigføringen i Afganistan. Under demonstrasjonen angrep Bhatti en fotograf fra VG. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
NÅ: 20. januar i år var Bhatti en av personene bak demonstrasjonen mot krigføringen i Afganistan. Under demonstrasjonen angrep Bhatti en fotograf fra VG. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Arfan Qadeer Bhatti

• Født og oppvokst i Norge. Er straffedømt flere ganger.

• I 1998 ble han idømt sikring for å ha skutt en person under et torpedooppdrag.

• I 2006 ble en synagoge beskutt i Oslo. Bhatti ble pågrepet og tiltalt.

• I 2008 ble han funnet skyldig i å ha medvirket til å skyte, men ble frifunnet for terrormistankene knyttet til den amerikanske ambassaden. Bhatti ble også funnet skyldig blant annet i medvirkning til drapsforsøk etter skyting mot en enebolig i 2006.

• I ankesaken i Borgarting lagmannsrett i 2009 ble han frifunnet for drapsforsøket.

• I forkant av president Obamas besøk i 2009 ble han pågrepet etter at PST skal ha fanget opp telefonsamtaler om våpenbestilling.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer