Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vi vil bekjempe helvete med en vannpistol for å beskytte Graceland

Verste flommen i Mississippi siden 1937.

VERDENSKJENT: Elvis' gamle Graceland er en av verdens mest kjente boliger. Bygget skal ikke være truet av flommen. Foto: Lucas Jackson/REUTERS
VERDENSKJENT: Elvis' gamle Graceland er en av verdens mest kjente boliger. Bygget skal ikke være truet av flommen. Foto: Lucas Jackson/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Områdene rundt elva Mississippi har opplevd den verste flommen siden 1937. 1300 husstander rundt byen Memphis har blitt bedt om å evakuere og vannstanden er trolig rundt sitt høyeste nivå nå.

Memphis har en lang og rik musikkhistorie. Så langt er ingen av de historiske musikkstedene i området ødelagt av flommen.

- Jeg vil understreke dette: Graceland er i sikkerhet. Og vi vil bekjempe helvete med en vannpistol for å beskytte Graceland, sier Bob Nations Jr. ved Shelbys redningsberedskap ifølge Associated Press.

Turistene kommer Det gamle hjemmet til Elvis er ikke truet. Heller ikke et av hans tidligere studioer, Sun Studio, er rammet av flommen. Også artister som Johnny Cash og Jerry Lee Lewis spilte inn legendariske plater der, og også i går poserte turister under den gigantiske gitaren som henger på utsiden av studioet.

- Vi ante ikke hva som ventet oss, men vi er glade for at det ikke er så ille som forventet, sier Andy Reilly, en 32 år gammel musikker fra Dublin.

Stax Records har en sentral plass i karrierene til Otis Redding og The Staple Singers, og også det har gått klar av flommen.

Vannmassende er faretruende nær legendariske Beale Street, men har så langt ikke forårsaket skader ved musikkinstitusjonene i den blueshistoriske gata. De ligger litt høyere over vannoverflata.

BESTE FRAMKOMSTMIDDEL: En mann tar seg fram over den utvidede Mississippi i en kajakk. Foto: Mark Humphrey/AP
BESTE FRAMKOMSTMIDDEL: En mann tar seg fram over den utvidede Mississippi i en kajakk. Foto: Mark Humphrey/AP Vis mer

Og lokale redningsmyndigheter håper nå flommen har nådd sitt toppnivå.

Skyldes uværsperiode For å dempe flommen har myndighetene sprengt diker lengre oppe i elva.

Den kritiske situasjonen skyldes snøsmelting i nordlige deler av USA, som har falt sammen med en to ukers uværsperiode med tungt regnfall.

Både Missouri, Illinois, Kentucky, Tennessee og Arkansas er rammet. I løpet av et par uker er det ventet at flommen vil nå toppen ved New Orleans.

Ved Memphis gjør den nå kjempeelva Mississippi større enn den har vært siden 1937. Ti år før det, i 1927, ble elva ifølge NTB hele 130 kilometer bred noen steder. 1000 mennesker mistet livet og 600 000 måtte evakueres.

DELVIS UNDER VANN: Den nederste delen av Beale Street er rammet av flommen, men musikkinstutisjonene ligger litt lengre opp i gata. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP
DELVIS UNDER VANN: Den nederste delen av Beale Street er rammet av flommen, men musikkinstutisjonene ligger litt lengre opp i gata. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media